Nelaimė įvyko po vidurnakčio

Tuoj po vidurnakčio Bendrajame pagalbos centre gauta net keletas pranešimų, kad „Progreso“ sodininkų bendrijos Klastingojoje gatvėje dega sodo namas. Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Josvainių bei Pramonės ugniagesių komandos.

Ugniagesių atvykimą šiek tiek apsunkino siauros sodininkų bendrijos gatvės bei skirtingų pranešėjų nurodytos skirtingos gatvės.

Namas degė atvira ugnimi

Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms sodo namas degė atvira liepsna.

„Sodo namas karkasinis, 9×7 m dydžio, stogas dvišlaitis, dengtas šiferiu. Gaisro metu nudegė namo stogas, apdegė, aprūko ir buvo sulietos vandeniu sienos ir namų apyvokos daiktai. Ugniagesiai ne tik gesino gaisrą, bet ir vykdė žmonių paiešką. Grandis darbą pradėjo 00.26 val. Viduje žmonių nerasta“, – informavo ugniagesių atstovė Eglė Ruchajienė.

Įtaria padegimą

Įvykio vietoje ugniagesiai įtarė, jog pastatas galėjo būti padegtas tyčia. Tuos įtarimus sustiprino ir į įvykio vietą atvykę pastato šeimininkai. Jauna šeima su dviem vaikais remontuojamame sodo name ketino apsigyventi žiemą.

„Abu su vyru daug ir ilgai dirbome, taupėme, ketinome jau rudenį ten apsigyventi su dviem vaikais.

Ir štai tau – kažkas apipylė namą kažkokiu degiu skysčiu ir padegė. Mes atvažiavome, kai namas jau degė atvira ugnimi. Nežinojome nei kas, nei kaip čia įvyko. Bet padegimas įtartas iš karto, matosi ant sienų apipiltas kažkoks skystis“, – „Rinkos aikštei“ pasakojo namo šeimininkė Dovilė Atkočiūnienė.

Įvykio vietoje ugniagesiai įtarė, jog pastatas galėjo būti padegtas tyčia. Tuos įtarimus sustiprino ir į įvykio vietą atvykę pastato šeimininkai. Jauna šeima su dviem vaikais remontuojamame sodo name ketino apsigyventi žiemą

Pradėjo tyrimą

Dėl įvykio, kurio metu sodo namelyje kilo gaisras, sudegė pastato stogas bei apdegė išorinės sienos, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kėdainių rajono policijos komisariatas patvirtino, jog įtariamas padegimas. Nuostoliai dar nustatinėjami.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. – turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

O štai tokias pragariškas liepsnas užfiksavo kaimynai – namo stogas virto ugnies fakelu

Reikia pagalbos

Nors jauna šeima ir turi kur gyventi – nuomojasi Kėdainiuose butą, tačiau jų svajonė – susitvarkyti sodo namą ir gyventi gamtos apsuptyje.

„Namą mes pirkome prieš trejus–ketverius metus. Jį susiremontavome, susidėjome apšildymą, radiatorius. Viską pirkome, darėme savo jėgomis.

Labai skaudu, nes tiesiog norėjome gražiai ir ramiai gyventi. Turime du vaikus – aštuonerių metų berniuką ir keturiolikos mergaitę. Jiems taip pat didelis šokas. Nesuprantame, kam tas mūsų namas galėjo užkliūti.

Mums patiems per sunku viską susitvarkyti, namas nebuvo draustas, todėl prašome žmonių pagalbos“, – atsiduso D. Atkočiūnienė.