Tokį savo prašymą L. Jaruševičienė įvardijo ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdyje.

„Norėčiau pareikšti nušalinimą prokurorui G. Pliopliui“, – prasidėjus teismo posėdžiui pareiškė L. Jaruševičienė.

Kaltinamosios įsitikinimu, prokuroras G. Plioplys byloje yra šališkas, jis esą slėpė bylai aktualią informaciją.

„Prokuroro G. Plioplio pateiktas kaltinimas yra neaiškus, dviprasmiškas, vietomis suklastotas. Prokuroras netinkamai, tendencingai atliko pareigas, slėpė bylai aktualią informaciją, naikino mane teisinančius įrodymus, iškraipė faktinius duomenis“, – dėstė L. Jaruševičienė.

L. Jaruševičienė iš buvusio sveikatos apsaugos ministro, „valstiečio“ Aurelijaus Verygos komandos pasitraukė 2020 m. vasarą, teisėsaugai jai pareiškus įtarimus piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.

Prokuratūra tvirtina, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad L. Jaruševičienė, piktnaudžiaudama užimamomis pareigomis, dirbdama sveikatos apsaugos viceministre, nuo 2020 m. kovą galimai teikė nepagrįstus ir neteisėtus reikalavimus Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžios NVSPL vadovui ir darbuotojams dėl greitųjų COVID-19 testų pirkimo.

Tyrimas buvo vykdomas dėl iš bendrovės „Profarma“ įsigytų daugiau negu 500 tūkst. greitųjų serologinių testų, už kuriuos sumokėta daugiau nei 6 mln. eurų. Prokuratūra mano, kad L. Jaruševičienė šiai bendrovei suteikė privilegijų, veikdama jos interesais, valstybei perkant COVID-19 testus ir taip padarė žalą valstybei.

Apeliacinis teismas yra pripažinęs, kad valstybė už minėtus testus yra permokėjusi kelioms bendrovėms ir priteisė valstybei priteisti per 4 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)