„Apie tai, kad bus pradėtas antras streikas, mes nei esame informuoti, nei esame reikalavimų gavę. Tikrai žinome, kad bus protestas prie Seimo, bet apie streiką mes nesame gavę jokios informacijos, iškeltų reikalavimų“, – Eltai ketvirtadienį teigė švietimo, mokslo ir sporto ministras.

„Kadangi iš žiniasklaidos sužinojome šįryt, kad yra planuojamas streikas, (...) kreipsimės į pačią profsąjungą, kaip tai yra planuojama. Mums svarbu užtikrinti, kad ir mokyklos būtų informuotos, nes ir iš mokyklų vadovų gavome vėl kreipimąsi“, – pridūrė G. Jakštas.

Ministro teigimu, tokia nežinomybė dėl organizuojamo mokytojų streiko trukdo ministerijai parengti planą, kaip sumažinti jo žalą.

„Suprantame, kad streikas sukelia nepatogumus, bet juos galima minimizuoti žinant, kur, kokiose mokyklose, kiek ir kokių mokytojų nebus dėl streiko. Bet tos informacijos kol kas neturime“, – kalbėjo G. Jakštas.

Ministras pridūrė, kad dar nėra sulaukęs ir A. Navicko profesinės sąjungos atsakymo dėl šią savaitę išsiųsto kvietimo pratęsti derybas.

„Kol kas vienkryptis (komunikavimas – ELTA). Mes nusiunčiame raštus, kviečiame pasirašyti sutartį atnaujintą, bet kol kas nesame gavę jokios informacijos. Nei apie planuojamus tolimesnius veiksmus nesame informuoti, nei kad jie planuotų sugrįžti į derybų procesą“, – sakė G. Jakštas.

Ministras G. Jakštas trečiadienį teigė išsiuntęs kvietimą A. Navicko vadovaujamai švietimo darbuotojų profesinei sąjungai dar kartą apsvarstyti pateiktus ministerijos pasiūlymus ir galimybę pabaigti streiką.

Kitą savaitę atnaujinti mokytojų streiką planuojančią profsąjungą ministras kviečia pratęsti derybas dėl sąlygų, kurios jau sutartos su kitomis pedagogus vienijančiomis profesinėmis sąjungomis.

Vis dėlto, Vyriausybės numatytu mokytojų atlyginimų didinimu nepatenkinta profsąjunga jau ruošiasi kitą savaitę vyksiančiam mitingui prie Seimo bei prasidedančiam streikui. A. Navickas tikisi, kad kitą trečiadienį įvyksiantis mokytojų mitingas prie Seimo bus žymiai gausesnis nei tie, kurie vyko spalio pradžioje, pirmojo streiko metu.

A. Navicko teigimu, prie LŠDPS jau prisijungė virš 30 naujų ugdymo įstaigų.

ELTA primena, kad rugsėjo 29–spalio 12 d. vyko aktyvus pedagogų streikas, organizuotas švietimo darbuotojų profesinės sąjungos. Spalio 12 dieną streikui perėjus į pasyviąją fazę, mokytojai grįžo darbuotis į klases. Vis dėlto, grįžti į aktyvųjį streiką planuojama lapkričio 22 dieną.

Grįžimas prie streiko lapkričio pabaigoje yra grindžiamas tuo, jog tuo metu Seime bus pradėtas svarstyti kitų metų valstybės biudžetas.

Tikimasi, kad parlamentarai išgirs profesinės sąjungos prašymą kitais metais didinti mokytojų atlyginimus ne 21 proc., kaip numatė Švietimo ministerija, o 32 procentais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją