„Galiu prisiimti atsakomybę atsistatydindamas ir galiu prisiimti atsakomybę, spręsdamas šią problemą. Premjerė pasirinko, kad spręsčiau šią problemą“, – lankydamasis Visagine LRT televizijai sakė G. Jakštas.

„Jeigu premjerė matys, kad reikėtų, visgi, atsistatydinti – aš galiu bet kada (tai padaryti – ELTA)“, – patikino jis.

Tuo metu reaguodamas į šalies vadovo pareiškimus, G. Jakštas pastebi – kalbant apie tarpinius vienuoliktokų patikrinimus, matoma „grandinė pasekmių“.

„Kai kalbame apie tarpinius (patikrinimus – ELTA), matome, kad su matematikos B lygio tarpiniu buvo klaidų rengiant užduotį. Kas rengė užduotis? Užduotis rengė mokytojai. Tada kieno yra kaltė, kad mokytojai blogai tas užduotis parengė? Matyt, Švietimo agentūros.

Kieno yra kaltė, kad Švietimo agentūra pasirinko šiuos mokytojus ir pasitikėjo jais, kad parengs (užduotis – ELTA) tinkamai – tai, matyt, viceministro kaltė, kad pasitikėjo Švietimo agentūra. Mano kaltė, kad pasitikėjau viceministru“, – aiškino politikas.

„Dabar matome, savaitgalį ir prezidentas pranešė, kad prisiima kaltę, kad pasitikėjo manimi. Matome visą grandinę pasekmių ir klausimas, kuo tai užsibaigs“, – mįslingai užsiminė jis, pakartodamas, kad prisiima atsakomybę dėl ministerijos daromų klaidų.

ELTA primena, kad savaitgalį prezidentas G. Nausėda pripažino padaręs klaidą, kai paskyrė G. Jakštą švietimo ministru.

Pirmadienį premjerė I. Šimonytė informavo penktadienį sulaukusi G. Jakšto prašymo atsistatydinti. Visgi, ministrė pirmininkė nurodė šio prašymo netenkinusi.

„Joks naujas ministras atsisėdęs į ministro kėdę šios situacijos pataisyti greitai negalės. Tad mes sutarėme, kad ministras su savo komandą tą daro. O prie diskusijų apie atsistatydinimus grįšime, kada viskas bus išspręsta“, – sakė premjerė.

Klausimai dėl G. Jakšto tinkamumo tęsti pareigas ministerijoje kilo prasidėjus vienuoliktokų tarpinių patikrinimų sesijai – dalies patikrinimų užduotys nebuvo tinkamai parengtos. Tą pripažino ir pats ministras.

Be to, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybei paskelbus, kad nebus atsitraukta nuo nepasitenkinimą sukėlusių moksleivių tarpinių patikrinimų, opozicijos atstovai savo ruožtu prakalbo apie interpeliaciją ministrui.

Nausėda: iš premjerės G. Jakštas gavo turbūt jau paskutinį pasitikėjimo kreditą


Prezidentas G. Nausėda teigia, kad premjerė švietimo, mokslo ir sporto ministrui Gintautui Jakštui suteikė „turbūt jau paskutinį pasitikėjimo kreditą“. Todėl, pasak jo, ministro ateitis poste priklausys nuo to, kaip jam pavyks įgyvendinti Vyriausybės vadovės pavedimą išspręsti susidariusią situaciją dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų.

„Ministras pats išreiškė norą taisyti tą situaciją, kuri buvo sukurta. Iš tikrųjų nėra dabar lengva ją imti ir pataisyti. Turime reikalą su labai jautriu ir nepaprastai svarbiu dalyku kaip jaunų žmonių ateitis. Turime tikrai subtiliai išspręsti visas problemas. Taip kad iš premjerės ministras gavo turbūt jau paskutinį pasitikėjimo kreditą, jeigu jis sugebės šį iššūkį priimti“, – žurnalistams Zarasuose sakė G. Nausėda.

„Reikia atsižvelgti ir į tai, kad liko keletas mėnesių iki kadencijos pabaigos apskritai, ir bet koks naujas ministras vargu bau ar kažkokius stebuklus įgyvendintų. Todėl pirmiausiai viskas priklausys, kaip šis ministras gebės įgyvendinti tą pavedimą, kurį gavo, o tada žiūrėsime“, – akcentavo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)