„Čia būsimų rinkimų tiek į EP, tiek į Seimą kontekste, susisiekiau su R. Karbauskiu, paklausiau, ar mato toliau darbo galimybes, ar ne, tai jis atsakė, kad ne“, – Eltai teigė S. Jakeliūnas, pažymėdamas, kad europarlamentaro posto ateinančiais metais vykstančiuose rinkimuose nebeseiks.

Žinią, kad R. Karbauskis nebemato galimybių su juo bendradarbiauti, politikas pranešė savo feisbuko paskyroje. Europarlamentaro vertinimu, tokį sprendimą LVŽS pirmininkas priėmė dėl jo pozicijos karo Ukrainoje atžvilgiu ir nesėkmingų savivaldos rinkimų.

„LVŽS pirmininkas R. Karbauskis informavo, kad pasibaigus šiai kadencijai nebemato galimybių toliau bendradarbiauti. Matyt, mano nekonformistinė pozicija karo Ukrainoje atžvilgiu ir dėl to nepakankami sėkmingai susiklostę savivaldos rinkimai lėmė tokį sprendimą“, – savo feisbuko paskyroje rašo S. Jakeliūnas.

Europarlamentaras dėkoja LVŽS už galimybę dirbti kartu ir linki sėkmės buvusiems frakcijos Seime kolegoms.

„Dirbant kartu pavyko panaikinti daugiamilijardinę „Sodros” skolą, sustabdyti pensijų fondų finansavimą senjorų lėšomis, taip pat atlikti tarptautinių institucijų pripažinimo sulaukusį 2009-2010 metų Lietuvos ekonominės krizės tyrimą. Tai – tik nedidelė dalis nuveiktų darbų, ne mažiau jų liko ir ateičiai. Tikiuosi, bus kam juos dirbti tiek Seime, tiek ir Europos Parlamente“, – rašo jis.

ELTA primena, kad siūloma rinkimus į Europos Parlamentą (EP) surengti 2024 m. birželio 9 d.

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis patvirtino, kad šį sprendimą nulėmė S. Jakeliūno pozicija karo Ukrainoje atžvilgiu.

„Viena iš pagrindinių priežasčių yra tai, kad mūsų sąjungoje nesantis politikas turi skirtingą požiūrį nuo mūsų į įvykius Ukrainoje, į priežastis tų įvykių Ukrainoje ir t.t. Jis tai sako atvirai, garsiai. Jo pozicija tam tikra prasme suprantama, paaiškinti ją gali, bet tai nėra mūsų pozicija“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

„Tai akivaizdžiai padarė įtaką ir savivaldos rinkimuose, kur jis buvo kandidatas į merus. Nes mūsų partijos sąrašas surinko daugiau balsų negu kandidatas į merus“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad siūloma rinkimus į Europos Parlamentą (EP) surengti 2024 m. birželio 9 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)