Neįleido pareigūnų

Šeštadienį suvažiavime nepasirodė ir N. Venckienės vyras Aidas Venckus.

„Turiu Aido Venckaus raštą, kad dėl šeiminių aplinkybių jis neatvyks“, - teigė J. Varkala.

Šeštadienį viešbutyje, kuriame vyko partijos posėdis, netikėtai pasirodė policijos ekipažas. Pareigūnai teigė, kad N. Venckienei nori įteikti šaukimą į teismą. Tačiau posėdis vyko už užrakintų durų ir pareigūnai į posėdį nebuvo įleisti. Be to, ir pačios N. Venckienės posėdyje nebuvo.

J. Varkala teigia nežinantis, į kokį teismą kviečiama N. Venckienė.

„Tų teismų sugalvotų daug yra. Aš net neatsimenu visų. Šeši lyg buvo, dabar dar kažkokie. Matot, ten fantazija neišsemiama“, - teigė J. Varkala.

Bijo dėl savo gyvybės

Jonas Varkala
J. Varkala neabejoja, kad Seimui panaikinus N. Venckienės teisinę neliečiamybę, parlamentarės gyvybė atsidūrė pavojuje. Kaip jis susiejo teisinės neliečiamybės ir gyvybės klausimą, J. Varkala detaliau nepaaiškino.

„Natūralu, kad persekioja. O kaip gi? (...). Matėt, kiek mirčių išsidėstę. Jeigu tam ir tam tai buvo tai natūralu – nėra žmogaus nėra ir problemos. Valdo tie patys žmonės, kurie valdė kadaise. Jei A. Ūsas baloje prigėrė. Tą jo prigėrimą aš matau taip, kad žmogus ruošėsi kažką pasakyti ir su juo susidorota. Mano toks įspūdis, kad jis tikrai pats neprigėrė“, - sako „Drąsos kelio“ pirmininkas.

J. Varkala teigia nežinantis, kur šiuo metu yra N. Venckienė, o su ja bendravo praėjusią savaitę. Politikas mano, kad retai viešumoje besirodanti N. Venckienė „bėga nuo mirties“.

„Čia ne juokinga. Kiekvienas žmogus net turi pareigą bėgti nuo mirties dėl savo vaikų. Ar N. Venckienė bėga nuo mirties? Žinote, didelis didelis procentas, kad taip. (...). Aš manau, kad ji bijo dėl savo gyvybės. Aš tai senas, neturiu vaikų, o žmogus, kuris turi vaikų, gali baimintis dėl savo gyvybės“, - sako buvęs kunigas.

„Drąsos kelio“ lyderis teigia, kad partijos nariai perspėjo N. Venckienę būti atsargiai.

„Matote, būna atvejų, kai izoliatoriuje žmogus padaro savižudybę. Būna. Mes jai sakydavome, kad nevažinėtų viena ir panašiai. Nes šitoje valstybėje viskas įmanoma – gali baloje prigerti, gali kvėpavimo centras sugesti ir uždusti. Žodžiu, viskas yra įmanoma. Estijoje yra paplitę narkotikai, kurių reikia nedidelę dozę su kuo nors sumaišyti ir bus konstatuota, kad jis užduso ar narkotikų perdozavo“, - teigia J. Varkala.