"Šiuo metu, kiek aš žinau, vidaus reikalų ministras savo atostogų metu gydosi ir jokio sprendimo dėl tyrimo pradėjimo nėra priėmęs (...) Gal tarnybos ar vadovai aiškinasi kažką, bet oficialaus, ministro patvirtintu sprendimu tyrimo nėra", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė J. Olekas.

Jis teigė pareigūnų vietoje, sulaikant P. Gražulį, būtų pasielgęs "kiek kitaip".

ELTA primena, kad VRM tyrimą pradėjo antradienį. Jo išvadų pagrindu būtų sprendžiamas klausimas dėl tarnybinio patikrinimo inicijavimo.

Tyrimas inicijuotas po partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininko Rolando Pakso kreipimosi į ministrą D. A. Barakauską, rašoma ministerijos pranešime. Juo bus siekiama, kaip galima tiksliau nustatyti incidento aplinkybes, taip pat ar policijos pareigūnų veiksmuose esama tarnybinio nusižengimo požymių.

P. Gražulis už elgesį per Vilniuje vykusias gėjų eitynes jau gavo 200 litų baudą.

P. Gražuliui bauda skirta už tai, kad jis Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą "Stop" juostą.

Be baudos, P. Gražuliui surašyti dar du administracinės teisės pažeidimų protokolai - dėl pasipriešinimo pareigūnams ir jų reikalavimų nevykdymo. Už tai gresia ne tik bauda, bet ir iki 30 parų areštas. Šias bylas būtų galima nagrinėti tik tuo atveju, jei Seimas panaikintų P.Gražulio teisinę neliečiamybę.

P. Gražulis dėl pareigūnų veiksmų kreipėsi į medikus, šiuo metu turi nedarbingumo pažymą. Politikas kreipėsi į teismo medicinos ekspertus dėl patirtų sužalojimų.

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas pareiškė, kad policijos pareigūnai per homoseksualų eitynes su Seimo nariu P. Gražuliu elgėsi neadekvačiai. Tačiau Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas šio klausimo nekomentuoja.

Tuo tarpu prokurorai yra atmetę Žmogaus teisių centro prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo.