„Izraelis ne kartą kariavo ne tik dviem, kartais net trimis frontais.

Šiuo atveju, reikėjo laiko pasirengimui. Kadangi „Hezbollah“ neaktyvavosi iš karto, kai „Hamas“ puolė, tai Izraelis turėjo ir tebeturi to laiko. Matau, (vyksta – ELTA) mobilizaciniai pasirengimai, rezervistai jau savo tarnybos vietose, jie jas pasiekia – reiškia, kad Izraelis karui ar dviem, ar vienu frontu yra jau praktiškai pasirengęs“, – pirmadienį LRT radijui sakė A. Anušauskas.

Ministro teigimu, šiuo metu Artimųjų Rytų regione tik Iranas turi galimybes veikti situaciją Izraelyje.

„Iranas (...) dabartinėje situacijoje praktiškai vienintelė valstybė, kuri turi įrankius, galimybes aktyvuoti „Hezbollah“, dar kitas organizacijas“, – aiškino jis.

„Spekuliacijų lygmuo dar neperžengtas, dar galimi patys įvairiausi scenarijai“, – svarstė jis.

Todėl ir Vašingtono sprendimas pasiųsti į Izraelį lėktuvnešį „USS Gerald R. Ford“, jį lydinčius karo laivus yra ne tik solidarumo ženklas, sako ministras. Anot jo, taip siunčiama aiški žinia ir Iranui.

„Manau, kad Jungtinių Amerikos Valstijų veiksmas siunčiant savo pajėgas į regioną nėra tik geros valios ar solidarumo gestas, bet tai kartu ir parodymas tokiai valstybei kaip Iranas, kad Izraelis gali būti ginamas, jeigu būtų taikomos ir konvencinės kokios nors priemonės“, – patikino jis.

Spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)