Nuotaikos JAV – lyg prieš pasaulinį karą


Ž. Pavilionis pripažino, jog iš paskutinio savo vizito Amerikoje grįžo ne pačios pakiliausios nuotaikos, nes išgirdo įžvalgų, kurios tikrai gąsdina.

„Izioliocionizmas Amerikoje iš esmės yra norma, kas yra labai liūdna, kad Amerika buvo su pasauliu mažesnį savo istorijos laiką nei buvo užsidariusi savyje ir net savotiškai pabėgusi nuo Europos. Kas mane labai gąsdina, kai pakalbi su draugais amerikiečiais, jie sako kad labai panašus vaizdas buvo susidaręs prieš II Pasaulinį karą. 

Buvo dalis fašistų, buvo dalis komunistų, bet buvo labai stipri izoliacija, kurią demonstravo tiek demokratų, tiek respublikonų partijos. Ruzveltas tikrai labai daug dirbo. Bet realiai, kai paklausi amerikiečių, kas jus turi pažadinti, kai mes visi Europoje jau ne tik teoriškai, bet ir pinigais tą pačią Ukrainą pradedame remti daugiau nei jūs, kas yra keistoka, nors ir suprantama, tai baisiausia, kad atsakymas yra, kad paprastai mus pažadina perl harborai. 

Mes tikrai padarome sprendimus, jūs nebijokite, mes esame stipriausia ir efektyviausia demokratija pasaulyje, kai mes įsijungsime visą mašiną, tai joks priešas neatlaikys. Bet kaip prieiti iki to įsijungimo, ką mes bandome daryti ir su Kubiliumi, ir su kitais, bandome žadinti, kad nereikėtų to perl harboro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)