Žinutė siunčiama ir Kremliui

Pokyčius Vokietijoje galima vadinti perėjimu nuo pacifistinės prie realistinės pozicijos, teigė D. Šlekys.

„Tas lūžis buvo ilgas, nes tie ekonominiai, kultūriniai ryšiai, turime suprasti, kad jie eina dar iš Šaltojo karo laikų, kiti sakytų, kad iš dar toliau. Bet Vokietija santykį su Rusija mato kaip ilgalaikę grėsmę, kai reikia namų darbus daryti dabar tam, kad kažką galėtum padaryti ir po 30–40 metų. <...>

Kad ir lietuviškos brigados momentas. Taip, tai yra taktika, bet kartu vokiečiai nusprendžia ir oficialiai deklaruoja ne kažkur užkulisiuose, bet normaliai, atvirai, visiems matant pasirašo ir sako, kad siunčia karius ilgalaikiam dislokavimui.

Britai turi turi tradiciją, amerikiečiai turi tokią tradiciją, o dabar į tai įžengia vokiečiai. Tai yra didžiuliai pokyčiai“, – pabrėžė karybos ekspertas D. Šlekys.

Atsargos pulkininkas G. Ažubalis teigė, jog tokie Vokietijos pasikeitimai mūsų regionui tiesiogiai reiškia daugiau saugumo. D. Šlekys pridūrė, jog taip siunčiama žinutė ir Kremliui.

„Vokiečių buvimas čia indikuoja ir Berlyno šaltuką Maskvos atžvilgiu. Ir ištiesinti tuos santykius taps nebeįmanoma, arba labai sudėtinga. Ir niekada jau netaps taip, kaip buvo iki karo Ukrainoje“, – įžvalgomis tinklalaidėje „Patrulio bazė“ dalijosi VU TSPMI dėstytojas D. Šlekys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)