Rusijos specialiųjų tarnybų vykdoma veikla yra agresyvi ir kelia didelę grėsmę ne tik Latvijos nacionaliniam saugumui, bet ir kolektyviniam NATO ir ES valstybių narių saugumui, teigiama neseniai šios šalies parlamento patvirtintoje atnaujintoje Nacionalinio saugumo koncepcijoje (NDK), kuri parengta pagal valstybės saugumo institucijų atliktą analizę.

Daugiausiai dėmesio susilaukė portalo Delfi.lv cituotas latvių žvalgybos teiginys, jog Rusijos politika apima pasirengimą plataus masto konfliktui su NATO.

Panašių vertinimų kartais išsako ir įvairūs ekspertai. Pavyzdžiui, buvęs ilgametis Nyderlandų žvalgybos pareigūnas Robertas Spronkas interviu Lrt.lt visai neseniai teigė matantis požymių, jog Rusija ruošiasi plataus masto karui.

Specialiųjų operacijų atsargos karininkas Aurimas Navys Delfi sakė, kad Rusijos noras atstatyti buvusios imperijos ribas ir revanšo siekimas niekur nėra dingęs, o toks matymas nėra būdingas tik V. Putinui – tai įsišakniję rusų visuomenėje.

„Be abejo, ta grėsmė yra, ir tas naratyvas yra. Matome, link ko juda Rusijos švietimo sistema, kokie yra vadovėliai. Teigiama, kad Baltijos šalyse atgimsta fašizmas, meluojama, kad čia draudžiama kalbėti rusų kalba, naikinamos stačiatikių bažnyčios. Tai rodo, kad visuomenė ateityje ruošiama dar vienam Didžiajam tėvynės karui kovoti su fašistais. O kas yra fašistai? Baltijos šalys, o jas gina Vakarai“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)