Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė, kalbėdama apie šią neeilinę ir tokį rezonansą sukėlusią istoriją, sunkiai rinko žodžius.

„Nėra paprasta kalbėti, nes situacija yra nepaprasta, norisi kuo labiau pasaugoti vaiką po to, ką teko jam patirti. Visa istorija vaiko teisių specialistams žinoma nuo 2018 metų pabaigos. Nuo tada iki šių metų rugpjūčio pabaigos buvo gauti 46 pranešimai dėl galimų vaiko teisių pažeidimų. Pranešimai gauti iš mamos, ir tėčio ir socialinių paslaugų įstaigos, iš vaiko teisių specialistų, iš policijos, iš gydytojų, visas platus ratas įtrauktas į tą situaciją ir ji nėra tokia vienareikšmė. 

Šeimai buvo inicijuotos paslaugos, jos teiktos ir mamai, ir tėčiui, ir vaikui. Visa situacija labai įtempta tapo 2022 metais, kai gavome pranešimą iš specialistų, kurie dirbo su mama, su vaiku, jie įvertinę visas aplinkybes, pranešė dėl galimo smurto, dėl galimo psichologinio smurto vaiko atžvilgiu. Tada reagavome, vertinome situaciją ir buvo priimtas sprendimas dėl vaiko perkėlimo“, – DELFI TV laidoje „Iš esmės“ pasakojo I. Skuodienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)