„Moterų ir vyrų šaukimas vienu metu kainą padidina bene trigubai, nes tada keičiasi ir infrastruktūros pobūdis tada keičiasi, pradedant ir kareivinėmis, ir pačiu kiekiu žmonių. Mes tada turėtume dvigubai daugiau žmonių – apie 12 tūkst. kasmet privalomą karo tarnybą atliekančių“, – „Žinių radijui“ teigė K. Budrys.

Nors prezidento patarėjas atkreipia dėmesį, kad privalomas moterų šaukimas pareikalautų gerokai daugiau valstybės resursų, tačiau, pasak jo, šį siekį įgyvendinti techniškai būtų įmanoma. Visgi, akcentuoja K. Budrys, jei būtų apsispręsta eiti šiuo keliu, visų pirma reikėtų priimti sprendimus dėl visuotinio vaikinų šaukimo.

„Atsižvelgiant į tai, kad pats klausimas yra sudėtingas ir dėl jo sunku sutelkti politinę valią, turėtume pradėti nuo vaikinų visuotinio šaukimo (...). Ir tada antruoju etapu – vis tiek reikėtų įgyvendinti paetapiui, nepavyktų vienu ypu visko padaryti – tada jau galėtume kalbėti apie moterų tarnybą, įsivertinę pamokas išmoktas ir kitas aplinkybes“, – sakė jis.

ELTA primena, kad praėjusiais metais parlamentinių partijų lyderiai ketina pasirašyti susitarimą dėl nacionalinio saugumo stiprinimo, į kurį konservatoriai įtraukė atskirąją poziciją, kuria siūloma visuotinė karo prievolė Lietuvoje nuo 2028 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)