Neeilinių saugumo priemonių nuspręsta imtis dėl dviejų priežasčių: baiminantis, jog kiti kaliniai G. Filipavičiui gali surengti Linčo teismą, taip pat nenorima, jog pasikartotų realų pavojų šio kauniečio gyvybei sukėlęs incidentas.

Pasak teisėsaugininkų, iki suėmimo įtariamasis gyveno jam priklausiusiose, o vėliau – garbaus amžiaus tėvui padovanotosiose automobilių dirbtuvėse, po jomis esančiuose rūsiuose Speigo gatvėje. Kitą būstą, požeminį kalėjimą, jis įsirengė prieš kelis mėnesius iki inkriminuojamo nusikaltimo įsigijęs du metalinius garažus Technikos gatvėje.

Šaltinių duomenimis, garažo rūsyje buvo įrengta šildymo sistema, ventiliacija, po žeme esanti sistema sujungta su nuotekų vamzdžiu, tad šioje slėptuvėje žmogus galėjo ilgą laiką gyventi ir kalinti įkaitę.

Tad galima tik numanyti, kokį sprendimą priims sunkiu nusikaltimu įtariamo G. Filipavičiaus skundą nagrinėsiantis Kauno apygardos teismas bei kaip įvertins jo siekį iš kalėjimo grįžti į garažų rūsius. Šansus, jog teismas patenkins jo skundą turėtų įvertinti ir pats G. Filipavičius, visgi, jis naudojasi įstatymų suteiktomis teisėmis.

Laikomas vienutėje, prižiūrėtojai visą parą nenuleidžia akių

„Panašu, kad jis pats nežino, jo nori“, – mergaitės pagrobimu įtariamo kauniečio siekį išeiti į laisvę komentavo „Delfi“ šaltiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)