Ketvirtadienį D. Grybauskaitės „Facebook“ pasirodė įrašas apie šiemet minimas 95-ąsias pirmojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos išrinkimo metines. Ta proga prezidentės puslapyje pasirodė ir didžiulė nuotraukų galerija, pilna istorinių tarpukario kadrų.

Tiesa, tarpukario prezidentais neapsiribota. A. Smetona, Aleksandras Stulginskis, Kazys Grinius, generolas Jonas Žemaitis, vėl A. Smetona. O tada – ne Algirdas Brazauskas, ne Valdas Adamkus ir ne iš prezidento kėdės kadencijos pradžioje išverstas Rolandas Paksas. Albumą vainikuoja sepijos spalvomis nudažyta D. Grybauskaitės nuotrauka.

„2009 m. Dalia Grybauskaitė tapo pirmąja Lietuvos Prezidente moterimi. Jau pirmajame rinkimų ture Dalia Grybauskaitė surinko 68,17 proc. rinkėjų balsų. Tai didžiausias balsų procentas per visus Prezidento rinkimus“, - primena prezidentės profilis.

Prezidento rinkimai, kuriuose D. Grybauskaitė siekia antrosios kadencijos, jau visai ne už kalnų. Pirmasis turas įvyks gegužės 11 d., antrasis, jeigu jo prireiks, numatomas gegužės 25 d., kartu su rinkimais į Europos Parlamentą.

Tiesa, netrukus po DELFI publikacijos pasirodymo D. Grybauskaitės nuotrauka pašalinta iš „Facebook“ paskelbto nuotraukų albumo.