Dienraštis „Lietuvos žinios“ rašo, kad priėmus Vyriausybei jau pateiktas Biudžetinių įstaigų įstatymo pataisas, nežinomybėje atsidurtų beveik 3 tūkst. tokių įstaigų, priklausančių savivaldybėms ir valstybės institucijoms, vadovų. SADM parengtame pataisų projekte numatyta, kad su asmeniu, laimėjusiu konkursą vadovo pareigoms eiti, būtų pasirašoma terminuota darbo sutartis ketveriems metams. Su tuo pačiu žmogumi tokia sutartis negalėtų būti sudaroma daugiau kaip du kartus. Jei Vyriausybė pritars pataisoms, jos bus teikiamos svarstyti Seimui.

"Tai bandymas politinio gyvenimo tendencijas perkelti į biudžetinių įstaigų darbą. Tačiau nemanau, kad šios pataisos pasitvirtins", - LŽ sakė Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos viceprezidentas, Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos direktorius Stanislovas Bernikas.

Lietuvos kultūros centrų asociacijos prezidentas, Plungės kultūros centro direktorius Romas Matulis taip pat tvirtino, jog parengtos pataisos nieko gero neduotų. "Mūsų asociacija ne kartą yra pareiškusi nuomonę, kad tokia įstaigų vadovų kaita, kokios nori politikai, ne tik nereikalinga, bet net ir žalinga. Šie užmojai nėra pagrįsti logika. Jau dabar esama atvejų, kai niekas nenori dalyvauti konkursuose net nuolatinei pozicijai gauti", - stebėjosi R. Matulis.