2020 m. UAB „Saulės agra“ Turto banko aukcione nusipirko Belmonto žirgyną ir ėmė kurti planus, ką darys su naujuoju pirkiniu. Galiausiai Vilniaus miesto savivaldybei buvo pateikti projektiniai pasiūlymai. Juose matyti, kad sklype, kuriame visą laiką veikė vien tik žirgynas, suplanuota pastatyti ir poilsio bei gydymo pastatus.

Žirgų sporto entuziastai teigia, kad dėl to sumažėtų žirgynas, o vertindami projektinius pasiūlymus jie suabejojo, jog nėra numatyta kai kurių svarbių objektų, be kurių žirgynas iš viso esą negalėtų funkcionuoti.

Be to, jie kelia klausimą, ar nenutiks taip, kad žirgyno teritorijoje atsiradę poilsio pastatai bus parduoti atskirais turtiniais vienetais kaip prabangūs apartamentai, kuriuose galbūt bus nuolat gyvenama.

Anot Lietuvos žirginio sporto federacijos, tai, kas projektuojama, jai panašu į garsųjį Gulbinų kvartalą Vilniuje, kuris yra Verkių regioniniame parke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)