Penkiolika metų iki didžiojo pokyčio Islandijoje buvo viena prasčiausių pasaulyje situacijų su alkoholio ir narkotikų vartojimu tarp jaunų žmonių. Šaliai ėmusis veiksmų, situacija pasikeitė taip, kad nuo aukščiausio alkoholio ir narkotikų vartojimo lygmens Europoje Islandijoje dabar jis yra žemiausias.

Per dvidešimt metų piktnaudžiavimo alkoholiu lygis tarp jaunų žmonių Islandijoje sumažėjo nuo 42 iki 6 procentų. Lyginami 1997–2018 m. dešimtos klasės mokinių duomenys.

Islandai, siekdami pokyčių, remiasi filosofija, kad svarbu vadovautis duomenimis. Be to, jų įsitikinimu, reikia įsiklausyti ir į pačius vaikus, jeigu klausimai susiję su jais. Antras dalykas, kurį jie akcentuoja, yra bendradarbiavimas. Plačiau apie tai – interviu „Delfi“ su Islandijos vaikų ir švietimo ministru Ásmunduru Einaru Daðasonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)