Ar po kovo vidurio į Lietuvą ateis šiltasis pavasaris? Sinoptikės Izoldos Marcinonienės teigimu, teks iškęsti bjaurų savaitgalio orą, tačiau jau nuo kitos savaitės vidurio grįš ne tik saulė, bet ir šiluma. Anot sinoptikės, kiekvieną dieną bus vis šilčiau.

„Penktadienį lyja beveik visoje Lietuvoje. Tikrai ši diena yra labai apniukusi, gal todėl daugeliui žmonių yra tokia prasta nuotaika. Taip yra dėl ciklono, kuris uždengia mūsų Baltijos šalis, toje pilkumoje esame ne mes vieni: ir lyja, ir šlapdriba krito paryčiais.

Rytiniuose rajonuose buvo galima išvysti prošvaisčių, bet nedaug. Centriniuose rajonuose temperatūra nuo 3 iki 8 laipsnių šilumos. Gana tipiška pavasario, kovo vidurio diena. Žvelgiant į praeitį, yra buvę net ir labai šaltų dienų. Kontrastų yra buvę dideli, bet tai ir yra būdinga būtent pavasariui“, - apie penktadienio orus kalbėjo sinoptikė.

Anot I. Marcinonienės, kovo mėnesį, nors jis dar nesibaigė, orų kontrastų buvo labai daug.

„Pavyzdžiui, kovo 8-ąją mes turėjome labai šiltą dieną, netgi sakyčiau ekstremaliai. Kai kuriuose regionuose buvo net pasiektas rekordas, o štai pati šalčiausia kovo diena buvo būtent kovo antroji. Kontrastas tikrai išlieka. Atrodo, kad kelias artimiausias naktis turėsime minusą, o dienos perkops į teigiamą pusę“, - komentavo I. Marcinonienė.

Sinoptikė žada, kad savaitgalį bus lietinga.

Lietinga, kai kur su šlapių snaigių priemaiša bus ir šeštadienio diena. Aksčiausiai liję liausis šalies vakaruose, popietę ten ir saulė pro retėjančius debesis nušvis. Rytiniai rajonai apniukę ir tarpais su krituliais bus iki pat vakaro. Diena numatoma vėsi, teks pasitenkinti vos 3–5 laipsnių šiluma. Laimei vyraus ramūs orai, tik vakarop šiaurės vakarų vėjas trumpam sustiprės iki 7–12 m/s.

Sekmadienio naktį pragiedrulių bus daugiau, o kritulių mažai: nakties pradžioje dar kiek palašnos šalies rytuose, o auštant nauji lietaus debesys vėl pasieks pajūrį. Žemiausia temperatūra bus artima nuliui, o šiauriniuose rajonuose pašals iki 1–2 laipsnių šalčio, vietomis susidarys plikledis. Pūs nestiprus pietvakarių vėjas.

Vėsiausia bus Aukštaitijoje. Vilnių ir Kauną palepins 7–8 laipsnių šiluma.

„Pirmadienį būsime ciklono įtakoje. Turbūt tas cikloniukas pasuks į Šiaurę, per Baltijos jūrą. Tai jausis labiau vakariniuose rajonuose“, - „DELFI diena“ sakė sinoptikė.

Tiesa, pirmadienis, nors bus lietingas, žadamas tikrai šiltas. Taigi teks iškęsti niūrų savaitgalį, tačiau šils iki 11 laispnių.

„Jeigu nebūtų lietaus, būtų net dar šilčiau. O nuo ketvirtadienio lauks pokyčiai – prašvis saulė, ateis šiltas oras“, - sako sinoptikė.