Jo teigimu, būtent G. Landsbergio pasirinktas tonas privertė atidžiau pažvelgti į jo teiginius.

„Viena vertus, ministras G. Landsbergis nepasakė nieko naujo. Mes visi jau kelerius metus gyvename su tomis mintimis. Matyt, kad tai, kas patraukė dėmesį, yra ministro tonas bei vartojamos sąvokos – košmariški scenarijai ir tai, kad mes turime labai nedaug laiko.

Žinoma, tai vėl iš naujo privertė mus susimąstyti, kas gi atsitiko. Daugelis komentatorių pastebi, kad nieko ypatingo neatsitiko. Kiti pastebi, kad artėja rinkimai“, – kalbėjo S. Spurga.

Pasak jo, didesnė ironija yra tai, kad G. Landsbergis įspėja visuomenę ir kažkam tai adresuoja, į kažką jis kreipiasi.

„Bet į ką jis kreipiasi? Turbūt objektai, kurie turėtų labiausiai susirūpinti, jeigu priimtume, kad tos pastabos yra labai reikšmingos, yra Vyriausybė ir valdantieji. O G. Landsbergis yra valdančiosios partijos vadovas ir Vyriausybės narys. Matyt, kad Vyriausybė bei valdanti partija yra tie objektai, kurie turėtų labiausiai ir susirūpinti esama padėtimi. Matyt, kad tai ir sukėlė dviprasmišką vertinimą, įvairius komentarus“, – kalbėjo Žinių radijo pašnekovas S. Spurga.

Jis toliau svarstė, jog jeigu užsienio reikalų ministras G. Landsbergis kalba apie strateginius dalykus, kurie liečia visą valstybę ir visuomenę, jis pats eina tokias pareigas, kuriose gali daryti reikšmingą įtaką.

„Lietuva šiuo metu turi Vyriausybę. Dalykus, kurie yra svarbūs valstybei ir visuomenei, sprendžia Vyriausybė. G. Landsbergis yra Vyriausybės narys ir dar daugiau – pagrindinės valdančiosios partijos pirmininkas, kuris ir turi organizuoti, inicijuoti atitinkamą politinį procesą, jeigu jis yra toks svarbus, kad būtų užtikrintas šitų iškeltų problemų sprendimas.

Žinote, yra labai daugybė būdų pasakyti tą pačią mintį. Bet jeigu jau politikas sako, kad tai yra košmaras ir košmariški scenarijai, tai pranoksta įprastos politinės kalbos etiką. Jau yra kalbama apie ypatingas aplinkybes. Prezidentas tam tikra prasme yra teisus.

Matyt, kad mes tikimės konstruktyvių veiksmų ir tada pranešimo visuomenei, kas daroma ir kaip sprendžiama. O švaistytis labai garsiais epitetais ir už to kol kas neslypi jokie veiksmai, jokios konkrečios iniciatyvos, tai atrodo šiek tiek keista“, – savo poziciją Žinių radijo laidoje dėstė politologas S. Spurga.

Laidos „Aktualusis interviu“ pašnekovas sutiko, jog visi pastebi, kad užsienio reikalų ministras G. Landsbergis pasisakė kaip komentatorius.

„O komentatoriai turi tą privilegiją, kad jeigu jų spėjimai nepasitvirtina, jie neturi atsakomybės už tai. Bet, kita vertus, jie visada gali būti pamokytojo, mokytojo pozicijoje“, – Žinių radijo eteryje teigė MRU politologas S. Spurga.