Nuotraukoje – akimirka iš bazinio kurso programos, vadinamos „Swab summer“, per kurią trečio kurso studentai 7 savaites treniruoja naujokus – ką tik vidurines mokyklas baigusius ir karines studijas pasirinkusius naujokus. Per šį laiką vyresnieji kadetai juos įpratina prie karinio gyvenimo kasdienybės, moko įgūdžių ir disciplinos.

„Buvo netikėta, nes gavau iš jų elektroninį laišką su nuoroda į nuotrauką. Pats buvau nustebęs, kad galiu būti toks įpykęs. Vaikinas nuotraukoje nesugebėjo atlikti paprasčiausios užduoties, todėl jį teko emocingai instruktuoti asmeniškai“, – apie patekimą į laikraštį DELFI paaiškino A. Juodka. Užduotis, dėl kurios ant naujoko niršo lietuvis, buvo nesižvalgyti aplinkui ir mokytis.

Prieš išvykdamas į JAV, A. Juodka metus studijavo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje. Studentas dalyvavo konkursuose į JAV karines mokyklas ir buvo atrinktas į Pakrančių apsaugos karo akademiją. 4 metų trukmės studijas finansuoja JAV, jas baigęs lietuvis turėtų įgyti karininko bakalauro laipsnį. A. Juodka studijuoja civilinę inžineriją.

„Studijos išskirtinai sudėtingos, visiškai kitokios nei Lietuvoje. Studijos platesnės, labiau orientuotos ir geriau organizuotos“, – aiškina kariūnas.

Civilinė inžinerija – pastatų priežiūra, kasdieniame gyvenime mus supanti infrastruktūra. Baigęs studijas, A. Juodka tikisi gauti vadovaujamą darbą infrastruktūros plėtimo korporacijoje ar panašų. Po mokslų kariūnas trejus metus turės tarnauti Lietuvos laivyne. Po to jis greičiausiai rinksis civilinės karjeros kelią.
Aurimas Juodka