LVŽS atstovas D. Kepenis paklausė, kada Lietuvoje bus pradėtas naudoti vaistas nuo koronaviruso, kurį neva jau naudoja ne viena pasaulio šalis.

„[Joms] vis mažiau reikia testų, reikia vakcinų, nes įveikia koronavirusą vaistais. Kada Lietuva turės naujų vaistų ir pradės žmones gydyti taip mažindama testų poreikį?“ – klausimą formulavo D. Kepenis.

Jis sulaukė Vyriausybės vadovės I. Šimonytės klausimo atgal.

„Ar jūs galite man pasakyti, jūs, žmonės, kurie registruotas vakcinas vadina eksperimentinėmis, koks yra užregistruotas, išbandytas ir naudotas vaistas kurioje nors vaistų priežiūros agentūroje, kurio Lietuva nenaudoja“, – klausimą iškėlė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

„Paminėkite konkretų vaistą, kurio, jūsų nuomone, Lietuva nenaudoja. Ar mes nenaudojame to arklių vaisto, kurį naudoja savavališkai tie žmonės, kurie turi alternatyvią nuomonę apie gydymąsi?“ – Seimo salėje sakė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Papildydamas premjerę sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys teigė, kad vaistų nuo koronaviruso yra įvairių, bet jie dar tiriami.

„Kaip ir kalbant apie vakcinas, taip ir šių vaistų atveju Europos Komisija (EK) yra suorganizavusi koordinuotą mechanizmą, kuriame dalyvauja visų ES šalių atstovai, kartu ir Lietuvos. Kai tokie vaistai pasieks tam tikras stadijas, jie, kaip ir kiti medikamentai, ateis į Lietuvos gyvenimą“, – atsakydamas į D. Kepenio klausimą sakė A. Dulkys.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis prieš kurį laiką teigė: kad antivakserių simboliu tapęs D. Kepenis vis dar priklauso gausiausiai parlamento opozicijos frakcijai, rodo ne ką kita, kaip tik tai, jog valstiečiai yra prieš skiepus.

„Jeigu jūs esate nuoširdūs, jei esate suinteresuoti, kad kas dieną nemirtų po 20 žmonių, prašau ką nors pasakyti. Bent jau iš frakcijos paprašykite išeiti kuriam laikui, kol jūs būsite už skiepus susitelkę“, – ragindamas neseniai aptrupėjusią valstiečių frakciją sumažinti dar vienu asmeniu – D. Kepeniu – sakė politikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1464)