Kiekvienas, išklausęs visą paskaitų ciklą, Baltarusijoje taps instruktoriumi, sugebančiu mokyti neprievartinio pasipriešinimo metodų ir kitus opozicijos dalyvius.

Penkių dienų seminaras vadinasi "Neprievartinė demokratijos kova ir Baltarusijos demokratijos procesas". Mokymus Baltarusijos opozicijos atstovams Vilniuje surengė Piliečių gynybos paramos fondas, vadovaujamas žmogaus teisių gynėjo Stasio Kaušinio, ir buvęs Seimo narys Audrius Butkevičius.

Mokyti baltarusių į Lietuvą atvyko ir JAV Einsteino instituto vadovas, garsus nesmurtinio pasipriešinimo teoretikas profesorius Gene'as Sharpe'as, daugiau kaip prieš dešimtmetį konsultavęs ir Baltijos šalių nepriklausomybės judėjimus.

65 metų G.Sharpe'as teigė nedažnai vykstąs į kurią nors šalį asmeniškai skleisti savo metodų. Į Lietuvą jis atvyko todėl, kad jį pakvietė A.Butkevičius. Ar G.Sharpe'as nesibaimina, kad jo propaguojamų kovos metodų išmoks diktatoriai ir juos naudos kovodami su opozicija?

"Jei diktatoriai pradeda naudoti neprievartinius metodus, jie rečiau naudoja prievartą. Taigi taip sumažėja aukų skaičius. Bet kuriuo atveju tai būtų kelias į demokratiją", - atsakė JAV profesorius.