„Tai yra labai ryškus susidorojimo pavyzdys, neleidus etikos komisijai net apsvarstyti šito konflikto ir įvertinti visas puses, per vieną valandą ar pusantros susidoroti su žmogumi yra lengva, net neleidus jam kreiptis į etikos komisiją“, – BNS penktadienį sakė T. Tomilinas.

Diskusijos net negirdėjo

Politikas Delfi teigė, jog diskusijos apie jo likimą partijoje net negirdėjo.

„Aš palikau tą diskusiją pačioje pradžioje. Nes man buvo pasakyta, kad aš esu nevertas net parodyti dokumentus, kurie ant manęs yra surašyti. Na, žinote, kai yra tokie metodai taikomi... Apie etikos komisiją iš viso kalbos net nebuvo, kad būtų galima konfliktą spręsti objektyviai“, – sakė politikas.

T. Tomilinas stebėjosi, kad nors Tarybos posėdžio darbotvarkė buvo paskelbta prieš savaitę, tačiau po to, kai jis pranešė planuojantis dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose, atsirado klausimas ir dėl jo likimo.

„Buvo planuojama kalbėti apie gėlytes – švietimo politiką. O paskui iš vakaro atsiunčiama byla su daug Delfi nuorodų, apie tai, ką aš viešai kalbu. O tas skundas, kurio pagrindu mane šalina, iš viso man net nebuvo parodytas“, – Delfi teigė jis.

Paklaustas, koks jo išmetimo iš partijos pagrindas, T. Tomilinas atsakė paprastai – „kad neužsičiaupiu“.

„Jeigu aš nepritariu pirmininkui, nereiškia, kad aš nepritariu partijai. Kai partija sumaišoma ir sutapatinama su pirmininku, tai vadinasi kiek kitaip nei demokratija“, – tikino T. Tomilinas.

Emocingesnį situacijos vertinimą parlamentaras pateikė naujienų portalui lrt.lt.

„Norėjo daugiau kraujo, gavo daugiau kraujo. Bet dabar jo rankos visos kruvinos“, – apie LVŽS lyderį R. Karbauskį naujienų portalui lrt.lt sakė T. Tomilinas.

Tomas Tomilinas, Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis

Už T. Tomilino išmetimą balsavo 52 tarybos nariai, prieš buvo šeši, trys susilaikė. Politikas teigė, jog jei klausimas dėl jo likimo partijoje būtų sprendžiamas Etikos komisijoje, balsavimo rezultatas galėjo būti ir kitoks.

„Šiaip tai dėl asmenybių reikia balsuoti slaptai. O R. Karbauskis nei slaptai balsavimą darė, nei leido man kreiptis į Etikos komisiją prieš pašalinimą, ką leidžia įstatai, keli skyriai tai siūlė. Ne, per vieną dieną. Nu žinot, netgi sovietų budeliai rodė savo aukoms raštus. Šiandien man buvo pasakyta, kad nesu vertas matyti to, kuo esu kaltinamas“, – situaciją komentavo politikas.

„Ką galiu pasakyti. Ši partija ateities neturi“, – tikino T. Tomilinas.

„Iki šiol galvojau, kad yra kiek kitaip, kad tos nuomonių įvairovės galėtų būti daugiau, nes jos yra. Bet dabar jos yra mažai. Esu dėkingas tiems, kurie nepabijojo pasakyti savo poziciją. Kartu su jais spręsiu, ką toliau daryti“, – tikino jis.

Prie valdančiųjų nesijungs

Nors buvo pašalintas iš LVŽS partijos, T. Tomilinas iki kitokio sprendimo, vis dar lieka LVŽS Seimo frakcijos nariu. Tikėtina, kad išmestas iš partijos politikas neliks jos frakcijos nariu.

Tačiau apie ateitį Seimo narys kol kas kalba nenoriai. Sako, kad kalbėsis su savo rinkėjais Anykščiuose, buvusiame partijos skyriuje ir spręs, ką daryti.

„Yra visokių alternatyvų“, – Delfi sakė politikas.

Visgi paklaustas apie galimybę jungtis prie valdančiųjų, T. Tomilinas tokią galimybę atmetė.

Seimo narys atviravo, kad keleto artimų partijos kolegų jaučiasi išduotas.

„Turiu priekaištų tik keliems artimiems draugams partijoje, kurie parodė savo silpnumą. Ir reikiamu momentu neužstojo“, – teigė T. Tomilinas.

Tomas Tomilinas

Nusprendė pašalinti

Opozicinės „valstiečių“ partijos taryba penktadienį nusprendė iš narių pašalinti T. Tomiliną, pastaruoju metu įsivėlusį į konfliktą su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

T. Tomilinas piktinosi, kad sprendimas priimtas neleidus situacijos apsvarstyti etikos komisijoje, į kurią jis kreipėsi.

„Mėnuo praeitų, kol etikos komisija svarstytų, tai daug ką galėtų būti pakeisti ir būtų objektyvu“, – sakė parlamentaras.

Jis teigė su bendraminčiais toliau spręsiantis dėl politinės ateities.

„Aš tikrai manau, kad bursiu savo bendraminčius ir tarsiuosi, ką daryti, taip pat ir su Vilniaus skyriumi, kitą savaitę renkamės ir spręsime, ką daryti, nepaisant visų šitų sprendimų“, – teigė T. Tomilinas.

Viešas konfliktas tarp R. Karbauskio ir T. Tomilino kilo, kai šis pavasarį balsavo už įstatymo projektą, kuriuo būtų įteisinta lyčiai neutrali partnerystė.

Tuomet R. Karbauskis pareiškė, jog T. Tomilinas išdavė partijos vertybes, o „valstiečiai“ jam pasiūlė trauktis iš partinių postų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (618)