Tokia valstybės tarnautojų „žaidimų“ kaina: kilusį ginčą išnagrinėjęs teismas nusprendė, kad Lietuvos kalėjimų tarnyba bendrovei „KT Modules“ privalo sumokėti daugiau kaip 462 tūkstančius eurų nuostolių atlyginimą bei daugiau kaip 11 tūkst. Eur atsiėjusias bylinėjimosi išlaidas. Dar beveik 6 tūkst. Eur bylinėjimosi išlaidų buvo sumokėta kitoje su šia susijusioje byloje.

Istorija, dėl kurios Lietuvos kalėjimų tarnyba turės atsisveikinti su mokesčių mokėtojų pinigais, prasidėjo dar prieš trejus metus, kai Pravieniškių kalėjimas su bendrove „KT Modules“ pasirašė sutartį, kuria verslininkai įsipareigojo kalėjimo teritorijoje sumontuoti ir įrengti gyvenamuosius modulinius namelius. Šios sutarties kaina – daugiau kaip 3 mln. Eur.

Viešąjį konkursą laimėjusi bendrovė buvo pasirengusi atlikti darbus ir po sutarties pasirašymo iš kalėjimo paprašė sumokėti 100 proc. avansą. Tokia sąlyga buvo numatyta sutartyje, tokį įsipareigojimą į šį dokumentą buvo įtraukę jį rengę valstybės tarnautojai. Kalėjimas atsisakė šią pinigų sumą pervesti – paprašė ją pagrįsti, o vėliau nurodė, kad verslininkai pasirinko netinkamą subtiekėją, kuris buvo įrašytas į Nepatikimų tiekėjų sąrašą bei kuriam iškelta restruktūrizavimo byla.

Dėl šios priežasties kalėjimo darbuotojai nutarė nutraukti prieš porą mėnesių sudarytą sutartį, nors verslininkai pateikė kitas sutartis su galimais subtiekėjais.

Į šį ginčą įvelta Viešųjų pirkimų tarnyba pažymėjo, kad nustačius vienintelį galimą atsiskaitymo būdą – 100 proc. avanso mokėjimą, buvo „užprogramuota“ ydinga situacija, kuomet tiekėjas turi pareigą reikalauti avansinio mokėjimo nepriklausomai nuo to, ar poreikis gauti avansą objektyviai egzistuoja, ar ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)