Teismo posėdžio pradžioje teisėjui Mindaugui Striaukui sutikrinus, kas dalyvauja teismo posėdyje, paaiškėjo, kad kaltinamasis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, posėdyje dalyvauja nuotoliniu būdu iš įkalinimo įstaigos.

Kaltinamasis teigė, kad pirmadienį jį sulaikę policijos pareigūnai esą jį sumušė.

„Mane pareigūnai sumušė. Praskelta nosis, sumuštas veidas, visą naktį vėmiau“, – antradienį sakė nuotoliniu būdu riaušių prie Seimo bylos nagrinėjimo procese trečiadienį dalyvavęs A. Kandrotas-Celofanas.

Jis tvirtino, kad prašė pareigūnų jam iškviesti greitąją medicinos pagalbą, tačiau, pasak kaltinamojo, pagalba nebuvo iškviesta.

„Prašau iškviesti man greitąją medicinos pagalbą“, – prašė A. Kandrotas-Celofanas.

Pirmadienio rytą Apeliaciniame teisme paskelbta, kad ne kartą anksčiau jau teistas Antanas Kandrotas-Celofanas yra kaltas dėl stambių finansinių aferų, padedant pasisavinti daugiau nei 300 tūkst. eurų. Jo atžvilgiu paskelbti net du nuosprendžiai, vienoje byloje jam paskirtas 1 metų ir 3 mėnesių įkalinimas, kitoje – 1 metų ir 10 mėnesių įkalinimas.

Teismo sprendimas įsigalioja jo paskelbimo akimirką.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad A. Kandrotas sulaikytas sustabdžius jo vairuojamą automobilį.

Jis teigė, kad vyras nesipriešino aktyviai, tačiau nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų.

A. Kandrotas savo sulaikymą pats transliavo feisbuke. Vaizdo įraše matyti, kad jis policijos pareigūnų prašymu atsisako lipti iš automobilio, nurodymų nevykdo ir po perspėjimų, jog bus panaudota fizinė prievarta.

Galop policijos pareigūnai vyrą ištempė iš transporto priemonės. Juo tuo metu vyko ir moteris bei vaikai, taip pat matomi vaizdo įraše.

Kaltu A. Kandrotas buvo pripažintas dar 2022 m. gruodį, tačiau sprendimą apskundė, todėl jis neįsiteisėjo. Dabar Lietuvos apeliacinis teismas Celofano skundą atmetė ir paliko galioti jam skirtą 1 metų ir 10 mėnesių įkalinimą.

2021 m. riaušių prie Seimo byloje kaltinimai pateikti 87 asmenims – daugiausia dėl dalyvavimo riaušėse, pasipriešinimo policininkams ar kitiems viešojo administravimo funkcijas atliekantiems asmenims, provokavimo viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką. Vienam asmeniui pareikšti kaltinimai dėl riaušių organizavimo bei viešų raginimų viešai pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

Tarp kaltinamųjų yra anksčiau teistas, įvairiuose protestuose ne kartą dalyvavęs Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, taip pat protesto akcijose ne kartą dalyvavęs Andrejus Lobovas, iš Vilniaus „Juventos“ gimnazijos atleista mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė, kovinio sporto atstovas Arnoldas Misiūnas.

Kaip anksčiau skelbė teisėsauga, baudžiamąją bylą sudaro 136 tomai. Šioje byloje 27 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, iš kurių net 23 – policijos ir Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai. Keturi nukentėjusieji pareiškė civilinius ieškinius atlyginti neturtinę žalą bendrai 24,5 tūkst. eurų sumai.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)