Žurnalistė Ukrainoje lankėsi savaitę, daugiausia laiko praleido Kyjive.

„Kaip tik pataikiau būti tomis dienomis, kai įvyko dideli pokyčiai Ukrainoje. Buvo iš pareigų atleistas Valerijus Zalužnas ir pakeistas kitu generolu, kuris turėtų dabar vadovauti Ukrainos kariuomenei. Tuo metu buvo daug emocijų“, – laidai „Delfi diena“ pasakojo A. Daukševič.

Žurnalistė sakė, kad žmonės apie tai kalbėjo visur.

„Bet kur praeinant gatve arba prisėdus kavinėje pavalgyti, visi iš esmės kalbėjo apie tą patį“, – sakė A. Daukševič.

Frontas artėja prie Kramatorsko

Savo vizito Ukrainoje metu žurnalistė lankėsi ir Kramatorske.

„Tai yra miestas-vartai į frontą Donbase, kadangi per tą miestą atvyksta labai daug karių, kurie po to vyksta į fronto liniją. Ten labai daug emocijų būna stotyje, kadangi ten susitinka mylimieji, sutuoktiniai, kurie atvyksta pasimatyti.

O šiaip tai yra miestas, kuriame yra labai daug karių. Tai labai jaučiasi. Tuo labiau, kad iki fronto linijos ten yra dvidešimt-trisdešimt kilometrų. Tai yra pafrontės miestas“, – pasakojo A. Daukševič.

Žurnalistė taip pat dalinosi, kad situacija fronte yra labai sudėtinga, ypač Avdijivkoje – ten situacija artėja prie kritinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)