„Vigilijus Jukna yra mūsų partijos narys. Jis įstojo į mūsų partiją gal prieš porą savaičių, gal prieš dešimt dienų – tiksliai nepasakysiu. Įstojo Kauno miesto skyriuje“, – trečiadienį Delfi komentavo Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė ir teigė, jog kaip bendražygis partijoje V. Jukna prisijungs ir prie opozicinės LSDP frakcijos Seime.

„Aš manau, kad Vigilijus Jukna savo patirtimi, savo inteligentiškumu gali prisidėti prie mūsų partijos aktyvesnės veiklos ypač Kauno mieste, – pažymėjo R. Budbergytė. – Mums tikrai labai svarbus jo dalykiškumas, žinios ir kompetencija žemės ūkio srityje.“

Tiesa, politikės žiniomis, kaip ir žadėjo anksčiau, V. Jukna nesiruošia dalyvauti rinkimuose ir aktyvioje politinėje veikloje: „Kiek aš žinau, V. Jukna nesiruošia dalyvauti politinėje rinkimų kovoje <...>. Jis nuo pirmos akimirkos teigė, kad tiesiog nori dalyvauti politinėje partijoje, bet daugiau orientuotis į akademinę veiklą.“

Rasa Budbergytė

Ar V. Jukna labiau siekė prisijungti prie LSDP, ar LSDP labiau siekė jį prisitraukti?

R. Budbergytė svarstė, kad iniciatyva buvo iš abiejų pusių. Pasak jos, pokalbiai dėl galimo politiko prisijungimo vyko kažkur metus.

Jukna: rinkimuose nedalyvausiu


Pats V. Jukna sakė, jog prie socialdemokratų prisijungė, nes nori perteikti turimą patirtį.

„Politinę patirtį perteikti nebūnant jokioje politinėje organizacijoje yra neįmanoma, o ta politinė patirtis yra sukaupta nuo 2008 metų. Turiu įvairių idėjų, ypač susijusių su žemės ūkiu. Bet dar kartą pasikartosiu, ką jums esu sakęs prieš porą mėnesių, kad aktyvioje politikoje toliau nedalyvausiu ir rinkimuose nedalyvausiu. Grįžtu į akademinę veiklą“, – tikino politikas.

Paklaustas, ar nematė galimybės savęs realizuoti būdamas Darbo partijoje, o geresnę galimybę – pas socialdemokratus, V. Jukna svarstė, kad gal ir taip.

Nors dabar aktyviai įsitraukti į politiką neketina, bet ateitis, galbūt, susiklostys visai kitaip? Gal po rinkimų LSDP gaus šansą formuoti Vyriausybę ir V. Juknai pasiūlys žemės ūkio ministro postą?

Politikas spėlioti nesiėmė.

„Tikrai šiandien nieko neplanuoju ir neprojektuoju. Šiandien mano tikslas grįžti į akademinę veiklą <...> ir socialdemokratų partiją informavau, kad aš rinkimuose nedalyvausiu“, – atsakė V. Jukna.

Mazuronis: melavo akiplėšiškai


Į V. Juknos sprendimą prisijungti prie socialdemokratų trečiadienį sureagavo buvęs jo bendražygis, Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis. Politikas pareiškė, kad V. Jukna – melagis.

Andrius Mazuronis

„Spėkit kas jis toks???

Prieš šešis mėnesius su juo sėdėjome Kauno „Megoje“ ir šnekėjome apie perspektyvas. Jis nuoširdžiai, žiūrėdamas į akis, žadėjo, kad politikoje nebedalyvaus, tačiau iki kadencijos pabaigos liks Seimo Darbo partijos frakcijoje, nes jaučia jai ir partijai prieraišumą. Juk jis buvo partijos sąrašo į Seimą vedlys!

Po trijų mėnesių, jau sėdint mano kabinete, žmogus pamiršo savo šnekas ir pareiškė, kad išeina iš politikos, tačiau, tikėdamasis gauti geresnę poziciją akademinėje veikloje, privalo išeiti iš frakcijos ir partijos. Tiesa, pranešęs, kad išeina iš politikos, Seime vis tik liko. Žadėjo darbuotis Mišrioje Seimo grupėje.

Ir štai, praėjus dar kokiam mėnesiui – trečiasis amnezijos priepuolis. Žmogus jungiasi prie socialdemokratų frakcijos Seime ir stoja į partiją.

Tris kartus žiūrėdamas į akis ir akiplėšiškai melavęs, žmogus pagaliau atrado savyje socialdemokratišką pradą, su kuo ir sveikinu Socialdemokratų partiją.

Sakysite tai – Vigilijus Jukna?

Ne. Man tai tiesiog elementarus bestuburis, melagis ir žmogus, nevertas vyro vardo“, – feisbuke išdėstė A. Mazuronis.

Jukna atsakė Mazuroniui: buvo peržengtos ribos


Atsakydamas į šiuos žodžius, V. Jukna pažymėjo, kad Darbo partija prieš šešis mėnesius nebuvo nuteista dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu.

„Kodėl prieš šešis mėnesius buvo vienokia nuomonė, o po šešių mėnesių kitokia? Tai atsirado tam tikri teismo sprendimai dėl partijos. Tam tikros moralinės ribos yra peržengtos. O daugiau nekomentuosiu šito klausimo ir palinkėsiu Darbo partijos žmonėms sėkmės“, – teigė V. Jukna.

Darbo partija apskundė minėtą jai paskelbtą nuosprendį „MG Grupės“ byloje.

V. Jukna iš Darbo partijos pasitraukė sausį, iš partijos frakcijos Seime – vasarį. Politikas tikino, kad ketina grįžti į akademinę veiklą.

„Nutariau daugiau rinkimuose nedalyvauti, nedalyvauti aktyvioje politikoje, tai tiesiog ir priėmiau tokį sprendimą, – anksčiau Delfi komentavo V. Jukna. – Planuoju grįžti į akademinę veiklą, ką ir visą laiką dariau iki tol, kol buvau politikoje.“

Į Darbo partiją V. Jukna įstojo 2008 metais, nuo 2018 metų ėjo partijos pirmininko pavaduotojo pareigas. 2020 metais V. Jukna vedė partijos Seimo rinkimų sąrašą, 2012–2014 metais ėjo žemės ūkio ministro pareigas.

V. Jukna turi profesoriaus laipsnį, specializuojasi biomedicinos mokslų, zooinžinerijos srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)