Nepalankų sprendimą teisėja dar gali apskusti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Teisėjos skundą išnagrinėjęs Administracinio teismo teisėjas Raimondas Blauzdžius konstatavo, kad V.Jurkštienė privalėjo nuvykti į Eismo priežiūros tarnybą, o ne pasišalinti iš eismo įvykio.

Už tai teisėjai turėtų grėsti bauda iki 4 tūkst. litų arba vairuotojo pažymėjimo praradimas iki 5 metų, tačiau pagal galiojančius įstatymus teisėjai administracinėn atsakomybėn nėra traukiami. Jų elgesį gali apsvarstyti tik Teisėjų etikos ir drausmės komisija.

Vilniaus miesto policijos Eismo priežiūros tarnyba medžiagą dėl Vilniaus miesto 4-ojo apylinkės teismo teisėjos pasišalinimo iš įvykio vietos išsiuntė Temidės tarnų sargams, tačiau ar V.Jurkštienei bus keliama drausmės byla, dar nesvarstyta.

„Kol kas nesame gavę informacijos apie V.Jurkštienės pasišalinimą iš eismo įvykio, apie tai sužinojome tik iš DELFI", - neslėpė Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pirmininkas Artūras Driukas.

V.Jurkštienė į policijos pareigūnų nemalonę pateko, kai Vilniuje, Olandų gatvėje važiuojant į jos asmeninį automobilį „Audi 80" persirikiuojant atsitrenkė vieno vilniečio vairuojama „Audi A4".

Savo skunde teismui Temidės tarnaitė nurodė, kad iš karto po įvykio ji paskambino į policiją. Esą jai buvo nurodyta, kad ji nepadarė pažeidimo, todėl gali išvažiuoti iš įvykio. Esą jai jokių pretenzijų neturėjo ir kito automobilio vairuotojas.

Kai teisėja iš įvykio vietos išvažiavo, policijai buvo pranešta, kad automobilio vairuotoja pasišalino iš eismo įvykio.

Toks aukštos kvalifikacijos teisininkės poelgis nustebino policijos patrulius – visiems vairuotojams yra žinoma, kad į įvykio vietą iškvietus pareigūnus būtina jų sulaukti. Tiesa, numatoma ir išimtis – jeigu pažeidimas nedidelis, abiejų transporto priemonių vairuotojai gali po įvykio atvykti į Eismo priežiūros tarnybą.

Vilniaus miesto 4-ajame apylinkės teisme V.Jurkštienė dirba nuo 2005-ųjų gegužės, prieš tai ji 10 metų teisėjavo Klaipėdos rajono apylinkės teisme.

Prieš pradėdama teisėjos karjerą V.Jurkštienė 15 metų dirbo vyr. tardytoja Tardymo poskyryje prie Klaipėdos rajono policijos komisariato.