E. Vaitekūnui paskirtos dvi švelnesnės kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir užstatas. M. Dūda trečiadienį sakė „kol kas“ negalįs įvardyti užstato dydžio.

Šis prekybos žmonėmis ir nusikaltimų elektroninėje erdvėje bylas kuravęs prokuroras Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) buvo sulaikytas pirmadienį vakare vienoje degalinėje šalia Kauno. Tai buvo padaryta po to, kai pareigūnas paėmė 30 tūkst. litų kyšį.

Pinigai jam buvo duoti už tai, kad nesikreiptų į teismą dėl vieno įtariamojo suėmimo pratęsimo. Kadangi kyšio davėjas bendradarbiavo su teisėsaugininkais, įrodymų surinkta daug. Tikėtina, kad įtariamasis kaltės neneigia, įrodymai svarūs ir todėl nėra būtinybės jį laikyti įkalintą.

Baigiantis darbo dienai E. Vaitekūnas buvo atvežtas į Vilniaus miesto 1 apylinkės teismą. Čia jis buvo apklaustas dalyvaujant ikiteisminio tyrimo teisėjui. Paskui parvežtas į areštinę ir netrukus paleistas.

Anksčiau prie straipsnio publikuota nuotrauka neturi nieko bendro su straipsnyje minimais asmenimis. Atsiprašome žmogaus ir skaitytojų dėl techninės klaidos.