"Vilkstinė stabtelėjo prie policijos posto, tuo metu pasigirdo keli šūviai, ir mūsų grandinis buvo sužeistas į petį. Po šio apšaudymo jokio ginkluoto susirėmimo neįvyko", - BNS sakė Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Valdas Tutkus.

Jo teigimu, sužeistojo kario tapatybė nebus atskleidžiama, siekiant apsaugoti jo artimuosius.

Kariuomenės vado teigimu, į Hartos priemiestį vykusi vilkstinė buvo sudaryta iš nešarvuotų visureigių ir šarvuočių "M-113". Sužeidimą patyręs karys sėdėjo šarvuotyje, vilkėjo neperšaunamą liemenę.

Jis neatmetė galimybės, kad karį galėjo sužeisti snaiperio šūvis, tačiau pabrėžė, kad incidento aplinkybės tiriamos.

Kariuomenės pranešimu, įvykio vietoje suteikus pirmąją medicinos pagalbą, karys sraigtasparniu evakuotas į britų karo ligoninę logistikos bazėje Šaiboje. Kario gyvybei pavojus negresia.

"Karys po sužeidimo nebuvo praradęs sąmonės. Atvežus į ligoninę, jam padaryta operacija, išvalyta žaizda. Medikai teigia, kad jo gyvybei pavojaus nėra", - sakė generolas majoras V.Tutkus.

Kariuomenės vado teigimu, ligoninėje karį aplankė Lietuvos būrio LITCON-7 vadas.

Kario artimieji informuoti, karys artimiausiu metu galės su jais susisiekti.

LITCON-7 tarnauja Danijos bataliono sudėtyje, Didžiosios Britanijos vadovaujamoje tarptautinėje divizijoje. Minėtasis Danijos batalionas dislokuotas Šaibos logistinėje bazėje netoli Basros, Pietų Irake.

Šiuo metu Irake tarnauja maždaug 60 Lietuvos karių.