Kaip skelbiama pranešime, šiemet skirtinguose kariuomenės vienetuose šiame rengime dalyvaus iki 3000 rezervo karių, tarnybą Lietuvos kariuomenėje atlikę per pastaruosius 10 metų. Per 100 pašauktų rezervistų mokymuose pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos batalione atnaujins ankstesnės tarnybos metu įgytus karybos įgūdžius ir taps pirmąja bataliono rezervo karių laida, kuriai mokymai vyks pagal naują ir kol kas tik Inžinerijos batalione taikomą kuopos modelį.

Anot Rezervinės inžinerijos kuopos vado pavaduotojo vyr. ltn. Manto Akramo, šis modelis ypatingas tuo, kad įgūdžių atnaujinimo užsiėmimus rezervo kariams ves bei instruktorių pareigas vykdys ne tik profesinės, bet ir savanoriškos nenuolatinės karo tarnybos kariai, kurie į tarnybą šaukiami savaitgaliais ir mokomi kaip inžinerijos atsargos dalinių jaunesnieji vadai. Tuo tikslu batalione savanoriškos nenuolatinės karo tarnybos karių pagrindu prieš metus buvo pradėta formuoti Rezervinė inžinerijos kuopa.

„Aktyviojo kariuomenės personalo rezervo karių rengimo metu kuopos kariai ves užsiėmus ir vykdys instruktorių-jaunesniųjų vadų pareigas. Tad nemažai dėmesio skyrėme metodiniam pasirengimui. Kariai treniravosi vesti paskaitas, vadovauti vienetui, perprasti komunikavimo su auditorija subtilybes“, – pasiruošimo niuansais dalijosi M. Akramas.

Tarnybą šioje kuopoje pasirinkę Savanorių pajėgų kariai, dalyvaudami pratybose bei teoriniuose užsiėmimuose, visą laiką intensyviai ruošėsi darbui su atnaujinti įgūdžių pašauktais rezervistais: dalyvavo individualaus rengimo mokymuose (taktikos, ginkluotės, šaudybos, topografijos ir t.t.), kolektyviniame rengime (inžinerinių kliūčių įrengimo ir įveikimo, fortifikacijos pagrindų, sprogdinimo darbų), mokėsi efektyvaus vadovavimo, tikslų formavimo ir lyderystės principų.

Pažymima, kad taikant naują kuopos modelį Inžinerijos batalione prasidedantys kartotiniai aktyviojo kariuomenės personalo rezervo karių mokymai vyks trimis etapais. Iš pradžių rezervo kariai prisimins krašto apsaugos statutus, atnaujins individualius bazinius ir savo karinės specialybės įgūdžius, vėliau vykdys skyriaus lygmens užduotis, o paskutiniame etape treniruosis būrio lygmens užduotis. Mokymus užbaigs vertinamosios lauko taktikos pratybos, kuriose bus vertinami įgūdžius atnaujinančių prievolininkų ir jiems vadovaujančių karių savanorių įgūdžiai bei pasirengimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją