Savivaldybės tarybos narys, Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Valdas Benkunskas sakė, kad kol kas po interpeliacijos vicemerui tekstu likę tie patys prieš porą savaičių surinkti 10 parašų.

„Galvojame, kaip čia daryti, viskas dėliojasi nacionalinėje politikoje. Mes savo planų neatsisakome, nepamiršome jų, bet nieko naujo neįvyko. Daugiau kol kas nieko po rinkimų į Seimą ir nekalbinome, kalbamės tarpusavyje“, – pripažino V.Benkunskas.

Darbo partijos atstovas taryboje Šarūnas Birutis tikino apskritai pirmą kartą girdįs apie ruošiamą interpeliaciją.

„Tokios iniciatyvos net negirdėjau. Kieno čia iniciatyva? – klausė Š.Birutis. – Man niekas nieko nesiūlė, nieko negirdėjau. Kai sulauksime argumentų, tada svarstysime. Matyt, tai bus frakcijos sprendimas, o ne atskirų asmenų. Šiaip jis pats pasitraukė iš visur, kur reikia, tad čia darosi daugiau politinis šou negu poreikio padiktuotas reikalas. Jeigu tai politikavimas – tai nepolitikuosime.“

Būsimo sprendimo pasirašyti arba nepasirašyti po interpeliacijos tekstu su politika sako nesiejantis Tvarkos ir teisingumo partijos atstovas taryboje Bronius Cicėnas.

„Kol kas teksto nemačiau. Teismas, kiek žinau, yra nušalinęs R.Adomavičių iš vicemero pareigų, tai ar yra reikalas ruošti interpeliaciją? Anksčiau buvo kalba, kad reikėtų, vėliau laukėme teismo sprendimo, dabar jau nėra prasmės. O kaip teismas nuspręs, – gal areštuos, gal išteisins, – jau bus matyti“, – laukti nusiteikęs B.Cicėnas.

Primename, kad Vilniaus miesto savivaldybės taryba spalio 17 d. priėmė sprendimą R.Adomavičių nušalinti iš savivaldybės bendrovės „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybos. Taip pat R.Adomavičius išbrauktas iš Vilniaus šilumos tinklų Nuomos sutarties vykdymo priežiūros komisijos.

Spalio 19-osios Vilniaus miesto antrojo apylinkės teismo sprendimu patenkintas Vilniaus apygardos prokuratūros prašymas dviem mėnesiams nušalinti R.Adomavičių nuo vicemero, tarybos nario pareigų ir stebėtojo pareigų įvairiose įmonėse, į kurias jis deleguotas savivaldybės.

R.Adomavičius įtariamas paėmęs 40 tūkst. kyšį. Specialiųjų tyrimų tarnybos manymu, tai buvo kyšis už poveikio „Vilniaus vandenų“ viešajam pirkimui darymą. Pats R.Adomavičius tai neigia.

Norint užregistruoti interpeliacijos tekstą vicemerui, po juo turi būti surinkta ne mažiau nei 17 parašų. Vicemeras galėtų būti atstatydintas, jeigu už tai balsuotų ne mažiau kaip 26 savivaldybės tarybos nariai.