Interpeliaciją merui pasirašė 17 tarybos narių, tarp jų yra ir F.Džiauto partijos kolegų socialdemokratų.

Merui priekaištaujama dėl neveiklumo.

Pagrindinio interpeliacijos iniciatoriaus liberalcentristo Gedimino Jegelevičiaus teigimu, vienas iš pagrindinių priekaištų merui - esą nesuvaldyti infrastruktūros projektai.

"Meras yra vis tik savivaldybės vadovas, tai visos ietys visada sminga į aukščiausią galvą. Yra, sakykime, Rotušės aikštės, šviestuvų klausimai. Sporto ir rekreacijos centre buvo numatyta pertvara, jos nėra, atsakymų neduoda. Galų gale šaligatviai yra išrausti asfaltuojant miesto centrinės dalies gatves ir palikti", - BNS sakė G.Jegelevičius.

Merui jis priekaištauja ir dėl savivaldybės Kontrolės komiteto veikos trukdymo.

"Blogiau vadovauti miestui nei vadovavo Feliksas Džiautas negalima", - radijui "FM99" ketvirtadienį sakė interpeliaciją palaikantis tarybos narys, socialdemokratas Jurgis Krasnickas.

Pats meras BNS sakė, kad jam metami kaltinimai yra "absoliuti netiesa ir šmeižtas".

"Visuose kampuose dirbama, krutama. nemato, kas nenori matyti", - teigė jis.

Tarybos posėdyje ketvirtadienį taip pat perskaityti nepasitikėjimo pareiškimai vicemerui konservatoriui Dobilui Kurtinaičiui ir savivaldybės administracijos direktorei Onutei Balevičiūtei. Vicemerui priekaištaujama, kad būdamas įtariamuoju byloje, kurioje teisiamas ir buvęs meras Česlovas Daugėla, jis pareigas atliko neefektyviai. Administracijos direktorei, panašiai kaip ir F.Džiautui, priekaištaujama dėl infrastruktūros projektų.