Portale peticijos.com penktadienį pradėjo plisti S. Skvernelį palaikanti peticija, pirmadienį – peticija už L. Graužinienės atsistatydinimą.

„Aš pritariu Loretos Graužinienės atsistatydinimui. Ši Seimo pirmininkė nesirūpina Lietuvos žmonių saugumu ir gerove, o tik demonstruoja savo nepagrįstas ambicijas ir užsiima politinėmis intrigomis. Man gėda dėl jos žemo politinio lygio. Iš jos elgesio darytina išvada, kad jai ir ją delegavusiai partijai nenaudinga stipri teisėsauga“, - sakoma peticijos tekste.

Po peticija pirmadienį vakare buvo surinkta apie 3,8 tūkst. parašų. Jos autore nurodoma Vaida Tamošiūnienė.

Penktadienį, kai S. Skvernelis paskelbė atsistatydinantis, žmonės irgi buvo raginami pasirašyti elektroninę peticiją, kuria palaikomas ministras.

„Aš, pasirašęs šią peticiją, nepritariu vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atsistatydinimui. Tai sąžiningiausias iki šiol esamas ministras ir buvęs generalinis komisaras, kuriam vadovaujant policijos lygis akivaizdžiai pakilo į naują lygmenį, sumažėjo korupcija, policija priartėjo prie visuomenės. Norime ir toliau matyti sąžiningą pareigūną, dirbantį Lietuvos valstybei ir jos piliečiams, o ne politinių partijų interesams“, - rašoma tekste.

Šios peticijos autoriumi nurodomas Donatas K. Po ja pirmadienį vakare puikavosi daugiau nei 14 tūkst. parašų.

DELFI primena, kad praėjusį ketvirtadienį Švenčionių rajono policijos pareigūnų automobiliu vežamas I. Molotkovas sugebėjo pasprukti ir pasičiupti pareigūnams išduotą kalašnikovą „AKS-74U“. Ginkluotą vyrą vaikėsi apie 3000 policijos pareigūnų.

Paieškos operacijos metu vidaus reikalų ministrui S. Skverneliui skambino Seimo pirmininkė L. Graužinienė, kuri domėjosi situacija. Tarp politikų įsiplieskė konfliktas dėl to, kaip ministras bendravo su Seimo pirmininke. L. Graužinienė pasipiktino, kad ministras baigė pokalbį paaiškinęs miegantis, tačiau ministras sako, kad taip pasielgė, nes parlamento vadovė trukdė dirbti, todėl jis norėjo baigti nekonstruktyvų pokalbį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1187)