Vyresnysis seržantas pabrėžė, jog instruktoriai tiek karį, tiek jų vadą turi išmokyti mąstyti.

„Sovietinė kariuomenė, sovietinis modelis sako, kad karys neturi galvoti, o mes turime išmokyti juos galvoti, duoti įgūdžių“, – laidoje „Patrulio bazė“ įžvalgomis dalijosi O. Magas.

Jis taip pat pasidalino patarimu, kurį mokymų pabaigoje pasako į frontą grįžtantiems kariams.

„Visada sakau „galvok“, „pradėk galvoti“, jie turi tai daryti. Disciplina galbūt  svarbu, bet reikia galvoti ir vertinti situaciją, ką darai, kaip darai. Ruošiant vadus, pirmasis dalykas, kurį sakome, yra tas, kad vadas nėra pareigybė, nėra privilegija, vadas yra atsakomybė.

Karys atsako tik už save ir savo ginklą, prisideda prie komandos, o vadas atsako už tą komandą“, – laidoje „Patrulio bazė“ teigė Lietuvos kariuomenės kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono vyresnysis seržantas O. Magas.

Pasakodamas apie karių Ukrainoje rengimą, O. Magas pabrėžė, kad yra skirtumas tarp besiruošiančių ir jau karo lauke buvusių karių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją