Delfi gautame vaizdo įraše matyti, jog Gedimino prospekto ir Vasario 16–osios gatvių sankryžoje vienas lengvasis automobilis nepaisė eitynių ir brovėsi per minią, bandydamas kirsti Gedimino prospektą. Eitynių dalyviai daužė rankomis į automobilį, kertantį gatvę.

Apie įvykį pranešimą gavo ir pareigūnai. Asmuo informavo, kad automobilis važiavo dideliu greičiu pro pat einančius žmonės. Dėl to tokio vairuotojo elgesio skambinęs žmogus neslėpė pasijutęs nesaugiai.

Renginį organizuoja Lietuvos trans žmonių teisių ir savitarpio paramos asociacija „Trans Autonomija“ ir pilietinės visuomenės iniciatyvos „Demonstruokimės“.

Anot protesto organizatorių, renginyje bus keliami teisinės ir medicininės tranzicijos prieinamumo, teisės į santuoką, partnerystę ir įvaikinimą klausimai. Taip pat bus kalbama apie cenzūruojančių nepilnamečių apsaugos įstatymo nuostatų panaikinimą bei visavertę apsaugą nuo diskriminacijos.

Eitynėse nuo Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos iki Katedros aikštės dalyvavo keli tūkstančiai žmonių, tikimasi jų buvo apie 5 tūkstančius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)