Toks bendrovės sprendimas gerokai papiktino norinčius persikelti per Kuršių marias iš Senosios perkėlos: nors vietos kelte ir likdavo, dalis neįleistų keleivių kito reiso krante turėjo laukti apie valandą.

Keltu imta kelti tik tiek žmonių, kiek numatyta Saugaus plaukiojimo taisyklėse, anot bendrovės atstovų - ne daugiau nei 120 žmonių ir 4 transporto priemonių. Už minėtų taisyklių pažeidimus bendrovei gresia bauda nuo 1 iki 2 tūkstančių litų.

Tokių priemonių imtasi po to, kai spaudoje pasirodė pranešimai apie tai, kad keltų kapitonai pažeidžia taisykles ir kelia daugiau keleivių nei leidžiama. Be to, Valstybinė vidaus vandenų inspekcija išreiškė susirūpinimą, kad siekiant apsisaugoti nuo vagysčių užrakintomis gelbėjimosi liemenėmis keltų keleiviai gali nespėti pasinaudoti ir ėmė griežčiau kontroliuoti, kaip laikomasi saugaus plaukiojimo taisyklių.

Valstybinės vidaus vandenų laivybos inspekcijos viršininko Bronislovo Bernoto teigimu, pagal Laivų aprūpinimo gelbėjimosi priemonėmis taisykles vienoje vietoje privalo būti ne daugiau kaip 20 liemenių. Be to, dešimt procentų visų liemenių turi būti vaikiškos. Visos gelbėjimosi priemonės privalo būti lengvai prieinamoje vietoje - kad nelaimės atveju žmonės suspėtų jomis pasinaudoti.

Gali būti, jog įvedus naują tvarką prie Senosios perkėlos vasaros sezono metu susidarys didelės eilės.