Medikai: pacientės sveikata negerėja

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje konstatuota, kad pacientės būklė negerėja.

„Buvo diagnozuotas galvos ir stuburo smegenų pažeidimas. Galvos smegenyse yra išsiliejęs kraujas, kuris trukdo nutekėti skysčiams. Norint išgelbėti žmogaus gyvybę buvo atliktos operacijos. Šiuo metu ji yra labai sunkios būklės, jos gyvybei vis dar gresia pavojus. Mes dedame milžiniškas pastangas, kad pacientė išgyventų. Per visas 24 valandas jos būklė nesikeičia. Mūsų tikslas, kad ji išgyventų kitas 24 valandas“, - teigė Vidas Pilvinis, LSMU ligoninės Intensyviosios terapijos klinikos vedėjas.

Kaip jau DELFI rašė, artimiausiu metu I. Matijošaitienei atlikti daugiau operacijų nėra įmanoma.

„Šiandien neurochirurgijai patvirtino, kad neurochirurginio gydymo galimybės yra išsemtos. Mes renkamės konservatyvios medicinos kelią. Mūsų tikslas stabilizuoti pacientės gyvybines funkcijas, kurios šiuo metu yra nestabilios“, - sakė Tomas Tamošuitis, LSMU ligoninės Neurochirurgijos Intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas.

Nors I. Matijošaitienei diagnozuotas stuburo slankstelio lūžis su pasislinkimu, šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas gyvybinėms funkcijoms stabilizuoti.

„Vertinat pacientės būklę prieš operaciją, tai statistika nėra gailestinga“, - teigė T. Tamošuitis.

Policija tirs aplinkybes

Medikų nuomone, tokie sužalojimai, kaip I.Matijošaitienės, tikėtini nukritus iš didelio aukščio, nors tiksliai atsakyti apie jų pobūdį nesiryžo. „Tai teismo medicinos ekspertų darbas. Tačiau tikėtina, kad taip susižeisti galima nukritus iš didelio aukščio“, - sakė T. Tamošuitis.

Tuo tarpu Kauno policijos atstovas Kęstutis Kasciukevičius DELFI patvirtino, kad iš Kauno klinikų buvo gautas pranešimas apie I. Matijošaitienės patirtus sužalojimus. „Iš ligoninės gavome pranešimą. Pradėjome įvykio aplinkybių tikslinimą“, - DELFI teigė K. Kasciukevičius.

Artimieji pasikeitimų nesulaukė

Trečiadienio rytą Visvaldas Matijošaitis DELFI telefonu patvirtino, kad kol kas jokių žinių apie I. Matijošaitienės sveikatos būklės pasikeitimus nėra.

Šiek tiek prieš 8 val. ryto į klinikas atvyko I. Matijošaitienės sūnūs – vyresnysis Šarūnas ir skubiai iš komandiruotės Kazachstane parvykęs Dainius.

I. Matijošaitienė antradienio rytą savo namuose patyrė sunkią traumą – moteriai nukritus nuo laiptų jai nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo atlikta antradienį atliktos net trys operacijos.

„Toliau tinsta smegenų skilveliai, reikia lįsti giliau ir daryti drenažą“, - prieš trečiąją operaciją DELFI teigė I. Matijošaitienės vyras Visvaldas Matijošaitis.

Kaip DELFI pasakojo V. Matijošaitis, antradienio rytą I. Matijošaitienė nubudo apie 5.30 val. Moters akys jautrios šviesai, todėl neretai I. Matijošaitienė rytais nedegdavo šviesos, kol nepriprasdavo akys. Spėjama, kad moteris suklupo ar nepastebėjo laiptų ir tai tapo nelaimės priežastimi.

V. Matijošaitis nedelsdamas iškvietė medikus ir apie nelaimę pranešė netoliese gyvenančiam sūnui Šarūnui.

Tačiau ir po trečiosios operacijos I. Matijošaitienės būklė išliko kritinė.

„Po operacijos gydytojai paaiškino, kad daugiau operacijų atlikti negalima. Tai buvo paskutinė operacija. Medikai teigė, kad situacija yra prasta“, - DELFI sakė V. Matijošaitis.

Pasak I. Matijošaitienės sutuoktinio, stiprią galvos traumą patyrusiai moteriai sukelta dirbtinė koma. Iš operacinės ji perkelta į reanimacijos skyrių, kuriame gydoma ir trečiadienio rytą.