Prisiliesti prie istorijų kviečiantys sutuoktiniai išmano ne tik dvaro aukštuomenės subtilybes, žino pikantiškas bajorų istorijas, bet ir kviečia pasivaikščioti romantiškiausiais pajūrio miesto takais.

O jei romantikos pėdsakais seksite Palangoje, gidai rekomenduoja nevengti Meilės alėjos ir prisiminti nuostabią, trapią ir kartu tragišką Jūratės ir Kastyčio meilę. 

Legenda pasakoja, kad nežemiško grožio deivė Jūratė, gyvenusi Baltijos dugne buvusioje gintarinėje pilyje pamilo žveją Kastytį ir atsiviliojo savo kerais žemės sūnų į jūros dugną, į savo pilį. Tai sužinojęs Jūratės tėvas Perkūnas supyko ir paleido žaibus į pilį. 

Undinė buvo įkalinta, o Kastytis žuvo. Pasakojama, kad sugriautos pilies liekanos, gintaro gabalėliai, iki šiol išplaunami į krantą, o kartais, vaikštant pajūriu, vis dar galima girdėti ir Jūratės aimanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją