„Tada buvo tikrai smagūs ir audringi laikai. Kadangi buvome jauni, alkani ir ištroškę linksmybių, taigi, buvo tokia tradicija – pradėdavome švęsti jau Kūčių vakarą ir visas tas gėrimų, važinėjimų vienas pas kitus į svečius, pirtis, restoranus, maratonas užtrukdavo net iki vadinamųjų rusų naujųjų metų (sausio 14 – osios). Dabartiniais laikais jau taip nešvęstume, nes neleidžia nei sveikata, nei piniginė”, – taip neseniai prasitarė su buvusiais ryškiausiais Kauno Žaliakalnio kriminaliniais šulais sietas ir šiandien jau penkiasdešimtmetį perkopęs vyras iš Vilniaus.

Šių eilučių autoriui pavyko pašnekinti kelis anų laikų didžiausioms grupuotėms priskirtus asmenis, kurie atskleidė daug neviešintų, intriguojančių detalių apie garsiausių Lietuvos banditų tradicijas bei pomėgius švenčiant didžiausias metų šventes – Kalėdas bei Naujuosius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)