„Ignalinos rajono ligoninės darbuotojui nustačius teigiamą coronaviruso tyrimo rezultatą ir jam bei artimiems šeimos nariams pritaikius griežtą saviizoliaciją, gegužės 29 dieną buvo paimti ligoninės darbuotojų ir pacientų mėginiai, o vėlų vakarą iš Panevėžio laboratorijos gauti atsakymai. Kaip informavo ligoninės vadovas Arvydas Ramelis, coronavirusas nenustatytas nė vienam iš 67 tirtųjų asmenų. Pakartotinis tyrimas bus atliekamas birželio 4 dieną“, – praneša savivaldybė.

Įraše taip pat rašoma apie priimtus sprendimus dėl Vidaus ligų ir Slaugos skyrių darbo organizavimo:

„Vidaus ligų skyriaus pacientai gegužės 30-osios rytą pervežti į Utenos (2) ir Panevėžio respublikinę (2) ligonines. Geriau besijaučiantys ligoniai perkelti į Slaugos skyrių. Vidaus ligų skyrius, kaip ir kitos ligoninės patalpos, dezinfekuotas. Jis uždarytas 14-kos dienų laikotarpiui, vėliau bus priimami sprendimai atsižvelgiant į esamą situaciją.

Darbas ligoninėje organizuojamas komandomis (gydytojas, 1 ar du slaugytojai, slaugytojo padėjėjas, valytoja). Vienam komandos nariui pasireiškus COVID-19 ligos simptomams, būtų keičiama visa komanda. Ligoninėje naudojamos aukščiausio lygio apsaugos priemonės.

Iki birželio 4 dienos darbuotojų patekimas į ligoninę ir išėjimas ypač sugriežtinti (matuojama temperatūra, pildomas klausimynas), jiems patariama ir ne darbo metu laikytis griežtesnių karantinų sąlygų. Informacija apie pacientų būklę ir toliau bus teikiama telefonu.“

Vis dėlto, naujų atvejų pačiame rajone neišvengta. Šeštadienį užsikrėtimas patvirtintas vienam žmogui.

„Ignalinos rajono gyventojo, kuriam gegužės 28 dieną patvirtintas teigiamas COVID-19 tyrimas, artimieji taip pat buvo tiriami. Vieno iš jų COVID-19 testas teigiamas. Asmuo izoliuotas. Ligoninės pacientų ir darbuotojų tyrimai neigiami. Toliau tęsiamas galimai su užsikrėtusiais kontaktavusių asmenų testavimas“, – praneša rajono savivaldybė.