Politikai turi susitarti ir kalbėti viena kalba. Ne tik Lietuvoje situacija įtempta, be to, svarbiausia, kad Lietuva ne viena gintųsi, jei Vladimiras Putinas sugalvotų patestuoti NATO.

„Norvegai ir suomiai dar garsiau kalba apie didesnes grėsmes, kad gal nuo jų pradėtų testuoti, bet jie niekada žmonių negąsdino ir negąsdina, panikos nekelia, iš ten verslas nesikrausto, jie kalba apie gynybos pramonės kūrimą. Pas mus viskas daroma atvirkščiai, ir susidaro toks įspūdis, kad jei testuos, tai pirmiausia puls Lietuvą. Mes matome grėsmių, jei Rusija sugalvotų, bet tam, kad sugalvotų, tai dar turi nugalėti Ukrainą, o aš tikiu, kad pasaulis neleis Rusijai nugalėti Ukrainos, vadinasi, rusai bus ten sustabdyti. 

Bet jei jau taip būtų, hipotetiškai skaičiuojama, kad 5–7 metai, per kuriuos reikia susikurti pajėgumus. Tačiau mes kalbame apie visą NATO, ne tik Lietuvą. Ir Lietuvos kariuomenės vadas akcentavo, kad galime ir greičiau įgyvendinti uždavinius, mums reikia iki 3 proc. BVP lėšų. Mes, valstiečiai, sakėme, kad juos galime pasiskolinti arba geriau administruoti mokesčius, arba žiūrėkime biudžeto paskirstymą, nes pinigų valstybė tikrai turi. Taigi tos kalbos, kai keliama panika, susijusios su rinkimais, konservatoriai savo kampaniją pastatė ant tų grėsmių, kad išgąsdintų žmones, o paskui parodytų, kad daug ką darome dėl gynybos. Taip bando laimėti rinkimus“, – tvirtino D. Gaižauskas.

Tačiau tokie kaltinimai sukėlė konservatoriaus, Seimo vicepirmininko Pauliaus Saudargo pyktį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)