Be to, G. Degutis ir „Novotersa“ teismo prašo iš A. Butkevičiaus priteisti po 20 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Seimo pirmininkės sūnaus ir jo vadovaujamos bendrovės ieškinį ketvirtadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėja Eglė Žulytė-Janulionienė.

Į teismo posėdį nei G. Degutis, nei A. Butkevičius neatvyko – jiems atstovavo advokatai, todėl teisėja pasiūlė laiko tuščiai nešvaistyti ir aptarti galimybę ginčą baigti taikiai.

Tokiai pozicijai pritartų G. Degučiui atstovaujantis advokatas Saulius Aviža. Pasak jo, taikos susitarimas yra įmanomas, jeigu socialdemokratų lyderis „sąžiningai paskelbs, jog informacija buvo neteisinga“.

Kol kas su tokia ieškovo pozicija nėra linkęs sutikti A. Butkevičiaus advokatas Kęstutis Virbickas.

„Mes niekur nesame pasakę, kad A. Butkevičius turėjo tikslą kažką pažeminti – mes tokios informacijos neteigėme, – sakė jis. – Žinoma, galima sudaryti taikos sutartį, tačiau jeigu pozicijos prieštaraus, tokio susitarimo nebus niekada“.

Vis dėlto, G. Degučio advokatas yra linkęs derėtis ir sutiko iš anksto aptarti paneigimo formuluotę.

Šioje byloje atsakovu yra patraukta ir televiziją TV3 valdanti bendrovė „Tele-3”, kuriai pateiktas reikalavimas paneigti A. Butkevičiaus paskleistus teiginius. Su ieškiniu televizija nesutinka.

Kadangi proceso dalyviai sutiko apsvarstyti galimybę sudaryti taikos sutarties sudarymą, teisėja E. Žulytė-Janulionienė teismo posėdį atidėjo iki liepos 17-osios.

DELFI primena, kad pinigus, jeigu teismas juos priteis iš A. Butkevičiaus, G. Degutis ketina skirti labdarai.

„Kaip G. Degutis sugebėjo iš sustabdžiusio veiklą banko sąskaitos pervesti 652 tūkst. Lt klausėme tiek jo paties, tiek I. Degutienės, tiek banko „Snoras“ administratoriaus, tačiau šio visai visuomenei svarbaus atsakymo negavome, – yra pranešime spaudai teigę televizijos TV3 atstovai. – Primename, kad pats G. Degutis 2012 m. sausio 25 d. pripažino, jog jau sustabdžius banko veiklą jis paprašė banko „Snoras“ administratorių padengti paskolą sąskaitoje turėtais pinigais, kas ir buvo padaryta. Esame įsitikinę, kad ši informacija yra labai svarbi visuomenei, o TV3 ją paskelbdama laikėsi įstatymų ir nepasidavė politinėms įtakoms“.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) taip pat atmeta verslininko G. Degučio partijos lyderiui A. Butkevičiui mestus kaltinimus dėl šmeižto ir teigia esą ieškinys yra visiškai nepagrįstas.

„Akivaizdu, jog toks G. Degučio ieškinys yra visiškai nepagrįstas, kadangi Seimo nario A. Butkevičiaus teiginiuose yra išsakyta nuomonė ir pagrįsta abejonė dėl atitinkamų procedūrų legitimumo bankroto procese, jis turi teisę išreikšti susirūpinimą dėl bankrutuojančio banko „Snoras“ bankroto administravimo skaidrumo ir bankroto administratoriaus veiksmų teisėtumo“, – yra pranešime rašę socialdemokratai.