Seimo pirmininkė I. Degutienė padėkojo parodos organizatoriams už suteiktą galimybę dar kartą prisiminti prieš metus Gruziją ištikusią agresiją.

„Šiose nuotraukose matome šiurpius įvykius, kuriuos dar visai neseniai patyrė gruzinų tauta, – sakė I. Degutienė. – Lietuva ir kitos Baltijos sesės savo istorijoje taip pat mena kraupius įvykius, tačiau ir jie atgyja atmintyje regint vaizdus iš nesenos Gruzijos tragedijos“.

Seimo pirmininkė palinkėjo, kad panašūs įvykiai daugiau niekuomet nepasikartotų.

Atidarymo ceremonijoje kalbėjęs Gruzijos parlamento pirmininkas D. Bakradzė pabrėžė, kad jam šiandien didelė garbė būti Lietuvoje ir prisiminti tragediją, per kurią Gruzija dar kartą pajautė Baltijos valstybių ir jų gyventojų solidarumą.

„Gerai prisimename tūkstančius lietuvių, kurie tomis sudėtingomis dienomis išėjo į gatves reikšdami paramą Gruzijai. Prisimename Estijos jaunimą ir studentus, kurie atvyko į Gruziją ir ištiesė pagalbos ranką. Dėkojame Latvijai už ne mažiau svarbią moralinę paramą“, – sakė D. Bakradzė.

Gruzijos parlamento vadovas prisiminė ir istorinį šūkį, kuris įkvėpė 1831 ir 1863 metų sukilimų dalyvius: „Dėkojame, kad suprantate mus ir padedate Gruzijai. Nes mes ir šiandien kovojame už Jūsų ir mūsų laisvę, – sakė D. Bakradzė. – Norėčiau, kad tokios parodos būtų tik istorijos dalimi ir daugiau jų nebereikėtų rengti“.