Sprendimas dėl paskyrimo buvo priimtas trečiadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje. O.Šarmavičius vadovauti VTD paskirtas ketverių metų kadencijai nuo sausio 28 dienos.

Antradienį premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams sakė, kad yra svarstomi keli kandidatai vadovauti departamentui.

"Kol kas mes apie kandidatūras dar nekalbame, yra kelios kandidatūros. Kai bus paskirta, tada galėsim tartis", - sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar vadovaujant VTD ne kartą tarnybines nuobaudas gavęs O.Šarmavičius yra tinkamas kandidatas vadovauti šiai įstaigai.

Pirmadienį A.Butkevičius teigė, kad "O.Šarmavičius šioms pareigoms tinka, nes jis turi patirties ir kompetencijos".

Nuo 2002 metų VTD vadovavusį O.Šarmavičių tuometinis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atleido 2010 metų kovo mėnesį, bet 2011 metais teismas nurodė jį grąžinti į pareigas. Pirmąją darbo dieną 2011 metų rugsėjį O.Šarmavičius pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

Už priverstines pravaikštas jam priteista 130 tūkst. litų.

Į postą grįžti jam sudaryta galimybė, iki tol Valstybės tarnybos departamentui vadovavusiai Laimai Tuleikienei pasiūlius direktoriaus pavaduotojas pareigas. Ji sakė su pasiūlymu sutikusi.

O.Šarmavičius iš tuometinio ministro R.Palaičio buvo sulaukęs tarnybinių nuobaudų - už nurodymų nevykdymą ir už dėstytojavimą darbo metu. 2009 metais O.Šarmavičiui skirtas griežtas papeikimas, vėliau - dar du papeikimai.