Estijos laivybos, keltų ir krui­zi­nių ke­lio­nių bendrovės „Tallink“ keltas išplauks iš Zasnico uosto Vokietijoje ir švartuosis ketvirtadienį Rygos uoste Latvijoje.

Kaip BNS trečiadienio vakarą sakė „Tallink Grupp“ komunikacijos vadovė Katri Link, pagal pirminius planus keltas turėjo švartuotis Ventspilio uoste, tačiau dėl per didelių gabaritų teko rinktis Rygą.

„Bendras užsiregistravusių keleivių skaičius 22 val. duomenimis yra 450-500 keleivių, taip pat yra apie 150 automobilių. Registracija vis dar vyksta, laipinimas dar nepradėtas. Laivas turėtų pajudėti 0.55 val. mūsų laiku“, – sakė K. Link.

Tai jau antrasis keltas, kuriuo grįžta Vokietijoje įstrigę Baltijos valstybių piliečiai, kai Lenkijai dėl koronaviruso grėsmės uždarė savo sienas užsieniečiams, vykstantiems su lengvaisiais automobiliais.

„Limarko jūrų agentūros“ keltas su maždaug 140 keleivių, iš kurių 95 – Lietuvos piliečiai, į Klaipėdos uostą atplaukė trečiadienio vakarą, apie 18. 30 val.

Po Lietuvos Vyriausybės derybų Lenkija taip pat leido lietuviams jungiamaisiais skrydžiais keliauti per Varšuvos oro uostą, naudojantis Lenkijos skrydžių bendrovės „LOT Polish Airlines“ paslaugomis, bet tik tuo atveju, jei Varšuvoje bus suorganizuotas kitas skrydis į Vilnių.

Taip pat sutarta, jog autobusų konvojai, esant poreikiui, bus praleidžiami ir ateityje.