Tai BNS teigė šios frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė.

Seimo daugumai priklausančių socialdemokratų frakcijos vadovybė pirmadienį rinksis aptarti susidariusios situacijos dėl ūkio ministrės Birutės Vėsaitės, BNS pirmadienį teigė I.Šiaulienė. Pasak jos, kol kas frakcijoje nebuvo aptarinėjama, kas galėtų iš B.Vėsaitės perimti ūkio ministrės portfelį.

"Šnekėsimės. Po valančiosios koalicijos posėdžio socialdemokratų frakcijos vadovybė susirinks aptarti. Kiek pasikalbėsime", - BNS pirmadienį sakė frakcijos vadovė, paklausta, ar bus tariamasi dėl naujų kandidatūrų.

Tačiau ji teigė, kad dėl pasitarimo nėra galutinio sprendimo: "Kol kas nenuspręsta, čia mano improvizacija".

I.Šiaulienė taip pat sakė, kad nauji kandidatai gali būti ir iš Seimo narių, ir iš pašalies.

"Visaip gali būti - kandidatai iš Seimo narių, iš specialistų. Nė viena kandidatūra dar nėra svarstyta", - teigė frakcijos vadovė.

Po koalicijos politinės tarybos susitikimo pirmadienį Seime premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sakė pritariąs prezidentės pozicijai, kad ūkio ministrė tikriausiai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą: "Tik mano pozicija, kad būtų gerai palaukt VTEK pasiūlymo arba išvadų, bet šiandien kalbantis koalicinėj taryboj tą klausimą atidėjom iki, manau, rytojaus", - pridūrė premjeras.

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė su dviem patarėjomis praėjusią savaitę bendrovės "Arvi" užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu skrido į verslo forumą Kazachstano sostinėje Astanoje. Visų trijų bendra skrydžio kaina pirmyn ir atgal siekė 8100 litų, arba 2700 litų vienam asmeniui. Tačiau civilinės aviacijos specialistų duomenimis, užsakomasis skrydis verslo klasės lėktuvu į Astaną ir atgal gali kainuoti apie 100 tūkst. litų, vienam keleiviui kelionė gali kainuoti apie 13 tūkst. litų.

Dėl galimo ministrės interesų konflikto kreiptasi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją. Opozicija rengia interpeliacijos ministrei tekstą.