Ji į Seimą antrai kadencijai savarankiškai bandys patekti Baltijos vienmandatėje rinkimų apygardoje. „Negaliu būti nepilietiška ir leisti rinkėjus apgaudinėti kandidatams, kurie tik garsiai kalba apie eutanaziją, nes nori išgarsėti, arba suaktyvėja tik likus pusmečiui iki rinkimų ir be jokių argumentų nusprendžia Neringai Venckienei panaikinti teisinę neliečiamybę“, – kalbėjo A.Baukutė.

Baltijos rinkimų apygardoje pretendentas į kandidatus yra inžinierius Eitvydas Vaidaugas. „Man nepatinka partijos, nes jų programos yra savanaudiškos, todėl rinkimuose ir nusprendžiau dalyvauti savarankiškai. Nors politikoje patirties neturiu, tačiau jaučiuosi stiprus ir sieksiu tik pergalės“, – teigė E.Vaidaugas.

Du pretendentai į savarankiškus kandidatus užsiregistravo Marių apygardoje. Vienas jų – teisininkas Gediminas Pocius. Jis kandidatuoja Marių apygardoje, nes jos teritorijoje gyvena. „Nėra poreikio rinkimuose dalyvauti su partija. Stebėjau ankstesnius rinkimus ir nė vienas kandidatas nepadarė to, ką žadėjo“, – sprendimą rinkimuose dalyvauti savarankiškai komentavo G.Pocius. Marių rinkimų apygardoje savo laimę rinkimuose į Seimą bandys dar vienas nepriklausomas kandidatas – prodiuseris Gintautas Mieleika. Tačiau su juo susisiekti nepavyko, nes kelias dienas jo mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Tam, kad pretendentai į kandidatus galėtų toliau dalyvauti rinkimuose ir varžytis su partijų iškeltais nariais, jiems reikės surinkti tūkstantį parašų rinkimų apygardoje, kurioje pretendentai nusprendė dalyvauti Seimo rinkimuose. Parašų rinkimo lapai pretendentams į kandidatus bus išduoti rugpjūčio 10 d., o surinktus parašus reikės pristatyti iki rugsėjo 4 d.