Tai paaiškėjo trečiadienį, kuomet paskelbta kad A. Pabedinskienė, kaip kandidatė į vis dar laisvą ministro kėdę, kviečiama susitikti su prezidente Dalia Grybauskaite.

A. Pabedinskienė dalyvavo Seimo rinkimuose. Darbo partijos sąraše ji buvo įrašyta 51 numeriu ir į parlamentą nepateko. Pagrindinės politikės darbovietės lig šiol buvo Marijampolės kolegija ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialas, kuriam moteris vadovavo. Savo anketoje Vyriausiajai rinkimų komisijai ji nurodė mokanti anglų, rusų, lenkų ir latvių kalbas.

Turtais A. Pabedinskienė neišsiskiria. Turto deklaracijoje už 2011 metus ji nurodė turinti privalomo registruoti turto už 291 tūkst. Lt ir 47 tūkst. Lt piniginėmis lėšomis. Gautų paskolų grafoje – 48 tūkst. Lt.

Politikės vyras Vaidmantas Pabedinskas – individualios įmonės „Selema“ savininkas.

Pas šalies vadovę prisistatys ir kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus Dainius Pavalkis.

Dar antradienį pagrindine kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres laikyta S. Kauzonienė. Apie ją palankiai atsiliepė ir paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius.

Tačiau žiniasklaida netruko priminti, kad kandidatė į ministres 2005 m. dirbo ūkio ministro Viktoro Uspaskicho patarėja ir kuravo Europos Sąjungos (ES) paramos klausimus. Būtent dėl ES paramos skirstymo tuometėje Vyriausybėje buvo kilęs ne vienas skandalas, o pastaruoju metu aiškėja ir paralėlės tarp įmonių, kurios galimai finansavo Darbo partijos juodąją kasą, ir joms skirtos ES paramos, kurios skyrimą patvirtino V. Uspaskichą ministro poste pakeitęs Kęstutis Daukšys. Šis politikas, siūlytas į kultūros ministrus, į Vyriausybės sudėtį nepateko. Paskutinę akimirką kultūros ministro postą užėmė kitas „darbietis“ Šarūnas Birutis – turtingiausias naujosios Vyriausybės narys.